Duplo slavlje na Tašmajdanu

0

 

ZASLUŽENO:Slavlje vaterpolista Crvene Zvezde
 

Vaterpolisti Crvene zvezde odbranili su titulu šampiona Srbije jer su i u trećem susretu finala srpskog šampionata bili bolji od Radničkog sa 12:7 (2:1, 4:4, 3:1, 3:1).
Zvezda je do titule došla pošto je ubedljivo sa 3:0 u pobedama bila bolja od Radničkog u finalnoj seriji srpskog prvenstva.
Crveno-bele je do trijumfa u trećem meču, na bazenu Tašmajdan, predvodio kapiten Andrija Prlainović sa pet golova, Boris Vapenski i Nikola Rađen postigli su po tri, a jedan Filip Kljajević. Po dva gola za Radnički dali su Damir Burić, Srđan Vuksanović i Filip Filipović, a jedan Đorđe Filipović.
Ovaj trijumf vaterpolista crveno-belih usledio je par sati pošto su fudbaleri Crvene zvezde pobedom u Užicu napravili veliki korak ka prvoj tituli posle šest godina, pa je na bazenu Tašmajdan bilo duplo slavlje.
Za razliku od fudbalera, vaterpolisti Crvene zvezde dominiraju u Srbiji drugu godinu zaredom ponovo osvojivši duplu krunu – prvenstvo i nacionalni kup.
Posle dve neizvesne utakmice i teške pobede, ovog puta su vaterpolisti crveno-beli ubedljivo savladali Kragujevčane, mada početak meča nije to obećavao.

Filip Filipović i Andrjia Prlainović (desno)
 

– Bili smo favoriti i pre početka plej-ofa, ali nije bilo baš tako jer je Radnički prva dva susreta imao u svojim rukama, dok je večeras sve do incidenta Radnički bio bolji. Najbitnije od svega jeste da smo uspeli da odbranimo duplu krunu – rekao je Dejan Savić, trener Crvene zvezde.

Trener Dejan Savić

Prošle sezone vaterpolisti crveno-belih su bili još uspešniji pošto su osvojili i Ligu šampiona, dok ove godine zbog čudnog sistema takmičenja nisu ni uspeli da se kvalifikuju i brane evropski tron.
– Raduje me što je ekipa posle eliminacije u kvalifikacijama za Ligu šampiona brzo prebrodila šok i pored velikog hendikepa i nedostatka jakih utakmica načinila ovako veliki rezultat. Ovo će biti upisano u istoriju kluba – kazao je Savić.
Trener crveno-belih je istakao da nije njegov posao da li će ekipa Zvezde ostati na okupu i sledeće sezone.
– To nije moj posao. Trebalo bi da pustimo da prođu dve-tri nedelje, da se glave ohlade i da bi uprava videla kakve su mogućnosti za predstojeću sezonu – naveo je Savić.
On je poželeo sreću Radničkom, ali i Partizanu, na završnog turniru Lige šampiona koji će se održati u Barseloni.

 

C. ZVEZDA 12
RADNIČKI 7
CRVENA ZVEZDA: Šefik, S. Rašović, Rađen 3, Ivošević, Kljajević 1, Vukčević, Avramović, V. Rašović, Ranđelović, Vapenski 3, Prlainović 5, Man, Draksimović, Milićević. Trener: Savić.
RADNIČKI KON-TIKI: Radić, Burić 2, B. Popović, Vuksanović 2, Ćirković, Miličić, Ćirić, Basara, Šormaz, F. Filipović 2, Marković, Đ. Filipović 1, S. Popović, Mijatović. Trener: Stevanović.
PO ČETVRTINAMA: (2:1, 4:4, 3:1, 3:1).
BAZEN: Tašmajdan u Beogradu. GLEDALACA: 1.500. Sudije: Putniković i Balažević (obojica Beograd). IGRAČ VIŠE: Crvena zvezda 14 (3), Radnički 10 (3). PETERCI: Radnički 1 (1), Crvena zvezda 2 (2).

Finale plej-ofa
Prvi meč: C. zvezda – Radnički 12:11,
Drugi meč: Radnički – C. zvezda peterci 13:14 (10:10)
Treći meč: C. zvezda – Radnički 12:7

PRLAINOVIĆ: Čast biti kapiten
Kapiten ekipe Andrija Prlainović rekao je da mu je čast što je prethodne dve sezone predvodio crveno-bele kao kapiten i da ostaje žal što Zvezda ove godine nije igrala Ligu šampiona u kojoj je, kako je ocenio, "mogla daleko da dogura".
– Bila je čast biti kapiten Zvezde prethodne dve sezone. Igranje za Zvezdu i osvajanje trofeja za mene je predstavljalo ostvarenje dečačkih snova. To su posebne emocije koje se ne mogu opisati ljudima koji nisu bili u tim situacijama – rekao je Prlainović.

Šefik pobedio i temperaturu
Golman Zvezde Denis Šefik, koji je nastupao pod temperaturom, rekao je da mu je to bio još veći motiv u susretu sa Radničkim.
– Ovakva utakmica predstavlja veliki motiv i moranje da se potrudiš u bazenu. Previše smo opušteno ušli u susret, iako nismo dovoljno iskusni za tako nešto. Mislim da smo tokom cele finalne serije bili bolji od Radničkog i zasuženo došli do trofeja – rekao je Šefik.

Filipović: Zvezda zaslužila titulu
Reprezentativac Srbije i najbolji vaterpolista Radničkog Filip Filipović rekao je da je Crvena zvezda zasluženo odbranila titulu šampiona Srbije.
– Vaterpolisti Zvezde su marljivo radili tokom cele sezone i zasluženo došli do ovog trofeja. Dali smo sve od sebe, ali nismo imali snage i koncentraciju da se povratimo posle nesrećnog slučaja u drugoj četvrtini. Bili smo i desetkovani, budući da nismo imali centre – rekao je Filipović pošto su crveno-beli osvojili drugu uzastopnu titulu šampiona Srbije.
– Predstoji nam da se odmorimo i oporavimo, posle ovog finala koje nimalo nije ličilo na to, za završni turnir Lige šampiona, što nam je sledeći cilj – dodao je Filipović.

VASOVIĆ: Sramotno suđenje
Nekadašnji reprezentativac, danas sportski direktor Radničkog Jugoslav Vasović kazao je da je Zvezda zasluženo odbranila titulu, ali da je generalno nezadovoljan suđenjem.
– Zvezda je u bazenu tokom cele godine pokazivala da je zasluženo, ali moram da kažem da je suđenje u najboljoj ligi na svetu sramotno, arbitri ni sami ne znaju šta su sudili – kazao je Vasović.
Prema njegovim rečima, Radnički će sigurno opstati kao klub i da će sledeće sezone biti približnog kvaliteta kao ove.

STEVANOVIĆ: Više su bili tim od nas
Trener Radničkog Uroš Stevanović rekao je da je Zvezda apsolutno zasluženo osvojila "duplu krunu".
– Jasno je posle ovakvog rezultata da je Zvezda bila bolja. Više su bili tim od nas, imali su izuzetnu timsku igru i apsolutno zasluženo osvojili duplu krunu. Želim da naredne sezone i Radnički u Beogradu ima korektno suđenje, kao što Zvezda ima u Kragujevcu – rekao je trener ekipe iz Kragujevca.

 

AVRAMOVIĆ: Mudro do trijumfa
Vaterpolista crveno-belih Marko Avramović kazao je da je njegova ekipa bila dovoljno mudra.
– Fenomenalno se osećam posle novog trofeja. Nervozno smo počeli susret, i oni i mi, a Radnički je išao na sve ili ništa. Izuzetno mi je drago što smo bili dovoljno mudri u ovom meču i što smo pobedili maksimalnim rezultatom – kazao je Avramović.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here