Foto: Tanjug/AP
Kevin Durent

NBA superstar Kevin Durent već neko vreme preko svoje kompanije “Thirty Five Ventures” ima biznis sa kanabisom.

A nedavno je započeo suradnju s tehnološkom platformom “Weedmaps” koja nastoji da “oslobodi svet od pogrešnog shvatanja kanabisa i njegovog korišćenja u svetu sporta” te zagovara legalizaciju u svim državama SAD-a.

Na gostovanju kod legendarnog voditelja Dejvida Letermana košarkaš je govorio o tom partnerstvu, ali i o vlastitim iskustvima s marihuanom i “njenim blagodatima” te uz smešak priznao da je “zapalio jednu” i pre samog intervjua.

Pokušavamo da pronađemo način kako da promenimo narativ o sportistima i marihuani, destigmatizovati je kao drogu koja vodi problemima. U sledećih godinu-dve ‘trava’ će moći da se kupi svuda. U većini država već je legalizovana, ali u nekima ljudi idu u zatvor na 20 godina jer su prodali pola kile – rekao je Durant.

Otkrio je da je prvi put nije probao kao klinac, nego sa oko 22 godine, a zatim objasnio kako ona utiče na njega.

– Malo ti raščisti mozak od distrakcija, smiri te, kao da si popio čašu vina. Jesam li pušio danas? Jesam. Zapravo sam ‘naduvan’ upravo sad – rekla je zvezda Bruklin Netsa.

Nakon toga Leterman je podelio svoje prvo iskustvo s marihuanom iz mladosti te opisao kako je pušio pre bejzbol utakmice, na kojoj su ga u tom stanju fascinirali detalji na koje nikad pre nije obraćao pažnju, ali se ne seća ko je pobedio.

Durant ga je pohvalio kao osobu znatiželjna uma i potvrdio mu da je pušio “pravu stvar” ako su mu misli išle u tom smeru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here