Tanjug
Marko Đurić

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić poručio je danas da je protivljenje lidera Pokreta Samoopredeljenje, Aljbina Kurtija, regionalnoj saradnji i populstičke izjave o reciprocitetu u odnosima Beograda i Prištine deo repertoara iz mračne prošlosti.

– Naš region uveliko kasni sa uspostavljanjem intenzivnije ekonomske saradnje i da su za nama propuštene decenije i brojne propuštene šanse, a jedino što je ishitreno jesu kritike koje Aljbin Kurti upućuje svemu što nije u skladu sa prošlošću u kojoj i dalje živi – naveo je Ðurić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Reagujući na izjavu Kurtija da je inicijativa o balkanskom „mini Šengenu“, ishitrena, Ðurić je poručio da upravo protivljenje lidera Samooredeljenja regionalnoj saradnji i populističke izjave poput one o reciprocitetu u odnosima Beograda i Prištine deo repertoara iz mračne prošlosti.

Ističe da Kurti nema ni ekonomski plan ni mogućnost da sagleda vizije stabilnog i prosperitetnog regiona i da umesto toga jedino ume da svakodnevno nudi mržnju i šovinizam.

– On je dosledan i metodičan u svojoj retrogradnoj politici zato što je svestan da za ratnohuškačke poglagivice poput njega nema mesta u mirnodopskom svetu – zaključio je Đurić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime