Tanjug

Srpsko prisustvo u Americi je uspostavljanjem avio linije od Beograda do Čikaga značajno osnaženo, ocenio je danas ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić, nakon održane svečanosti povodom uspostavljanja ove avio linije u Kulturnom centru Čikaga.

– Er Srbija je postigla fantastičan uspeh za ovih osam godina. Letela je visoko, i evo stigla daleko i do druge linije u Sjedinjenim državama – rekao je Đurić.

Ocenio je da linija ima i politički značaj.

“Ja volim da kažem da i naše bilateralne relacije idu uzlaznom linijom i lete ka novim visinama. Verujem da ce ovo stvoriti nove šanse i za biznis zajednicu, ali na ljudskom nivou, mnogo značajnije, ovo povezuje dva dela velike srpske porodice. U okolini Čikaga živi 300.000 ljudi, a u Americi živi preko milion ljudi poreklom sa naših prostora”, naveo je Đurić.

Zahvaljujući ovoj liniji, ceo region biće mnogo više povezan, smatra Đurić.

– Beograd je postao ulazna tačka za celu jugoistočnu Evropu, imajući u vidu da samo poljski Lot iz Varšave leti za Čikago. Dakle, severozapad Sjedinjenih Američkih Država je sada mnogo bolje povezan sa našim delom Evrope, a Beograd je tu glavni hub – rekao je on.

Ističe da je zahvalan svima u rukovodstvu Srbije koji su podržali ovaj projekat, koji su marljivo i vredno radili kako bi se došlo do realizacije ove linije.

3 COMMENTS

  1. Za Moskvu ima tađe direktan let iz Beograda , svaki dan
    Još uvjek Bogu☦️hvala
    Direktna linija Beograd-Moskva
    Postoji
    Na sve strane svijeta gdje žive Srbi

  2. U Americi 1.023.993 Amerikanca koji su se izjasnili kao Srbi. U Rusiji manje od 15’ljadi Srba. I kupuju samo kartu Moskva – Beograd. Nista nazad:)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here