Tanjug

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Marko Ðurić izjavio je danas da vladajuća stranka stoji čvrsto uz predsednika Aleksandra Vučića i da nikada ne bi podržala nijednog stranačkog funkconera koji bi pokušao da prioritete državne politike “podredi ličnim interesima i grabljenju za vlast”.

Ðurić je tako komentarisao to što se opštinski i mesni odbori SNS-a izjašnjavaju o poverenju pojedinim ministrima iz te stranke kao što su Nebojša Stefanović, Marija Obradović, Zlatibor Lončar…

– Ne želim da sve stavljam u istu ravan, nije isti slučaj kod svih ministara, ali o tim stvarima ćemo razgovarati na stranačkim organima – rekao je Ðurić, koji je ambasador Srbije u SAD.

Ponovio je da bi se, da se nađe u poziciji da gubi poverenje u stranci, povukao sa svih funkcija, i istakao da je SNS prva stranka koja uvodi princip odgovornosti.

– Uveren sam da ćemo i od predsednika Vučića čuti detaljne informacije ne samo o tome već pre svega o planovima za razvoj i budućnost Srbije i o tome šta moramo u stranci da unapredimo da bismo bili bliži građanima i rešavali konkretne probleme – rekao je Ðurić.

On je kazao da je bio pogođen informacijama koje su dolazile do njega u Vašington, jer se, kako kaže, radi o ljudima koji su mu bliski ne samo u političkom smislu već i lično.

– Želeo bih da izvučemo trajnu poruku i da ovo postane trajni presedan da se princip odgovornosti uspostavi i prema ljudima koji obavljaju najznačajnije funkcije i to je nešto pozitivno što vidim u svemu ovome – naveo je Ðurić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here