Tanjug
Marko Đurić

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je danas da je zapanjen izuzetno uvredljivim i rasističkim izjavama Bljerima Velje, šefa kabineta Vjose Osmani, usmerenim na majku i oca predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Nažalost, ovo odražava prava uverenja današnjeg monoetničkog rukovodstva na Kosovu – poručio je Đurić, reagujući na uvredljivu objavu na nalogu X (Tviter) Bljerima Velje, koji je u međuvremenu izbrisan.

Veljina objava, prema rečima Đurića, odražava i način na koji tamošnji etnonacionalistički režim Aljbina Kurtija u širem smislu tretira Srbe. ”Vjosa Osmani = Albin Kurti. Nema nikakve razlike”, poručio je Marko Đurić u objavi na mreži X.

Velja se pridružio kampanji laži koju su pojedini mediji i deo opozicije u Srbiji sprovodili protiv predsednika Vučića i njegove porodice, navodeći da je predsednikov otac navodno albanski novinar Fahri Musliu.

Velja je tim povodom na X nalogu, koji je u međuvremenu izbrisan, podelio snimak predsednika Vučića sa njegovim ocem Anđelkom i napisao: “Aco, džaba ti je bez poligrafa i DNK tesitranja. Ti i Fahri zajedno” Predsednik Vučić je pre nekoliko dana, govoreći o napadima dela opozicije, poručio da se njegov otac zove Anđelko i da je na njega ponosan.

– Ja sam ponosan na svog oca i mnogo je bolji od mene i mnogo sam toga od njega naučio. I na svoju majku, znam koliko je poštena, časna i odana bila i njemu i porodici i državi. I još jedno da vam kažem – moj otac je Anđelko, ja ga volim beskrajno i sačuvaćemo sve porodice u Srbiji i sačuvaćemo Srbiju od vas, neodgovornih, od vas progonitelja, od vas koji biste da srušite sve što je ova zemlja napravila – poručio je, pored ostalog, predsednik Vučić u objavi na Instagramu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here