EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Reprezentativac Srbije Filip Đuričić ističe veliko zadovoljstvo zbog saradnje sa novim selektorom Draganom Stojkovićem, koga je okarakterisao kao idola nacije i čoveka koji će biti u stanju da igračima prenese neophodno samopouzdanje za igru bez straha.

Orlovi sa Piksijem na klupi startuju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. u nadi da će biti uspešniji u odnosu na protekle kvalifikacije za Evropski šampionat.

– Dolaskom novog selektora očekujem novu energiju i promene u radu. Svaki trener ima nove ideje. Na nama je da radimo najbolje što možemo i ostvarimo krajnji cilj – plasman na Svetsko prvenstvo. Šta nije valjalo do sada, ne treba pričati o tome, moramo da se okrenemo onome što predstoji – istakao je Đuričić, a potom se osvrnuo na saradnju sa nekada legendarnim fudbalerom.

– Rekao sam već da je selektor bio idol nacije. Igrao je na poziciji na kojoj ja igram i sigurno ću moći da naučim mnogo toga od njega. Radujem se saradnji. Doneće mnogo toga dobrog. Nadam se da ćemo igrati bar za nijansu ofanzivnije nego prethodnih godina. Potrebno je da uđemo u svaku utakmicu hrabro, da verujemo da smo bolji od rivala. Odnos mora da bude pravi. Bez straha. Selektor je bio takav igrač, verujem da će preneti to na nas – poručio je napadač Sasuola.

Prvi rivali na putu ka Mundijalu su Republika Irska (24. mart) i Portugalija (27. mart).

– Remijem protiv Iraca ne bih bio zadovoljan, a protiv Portugalije… Pa, možda ako prvo pobedimo Irsku. U svakom slučaju, to je sve matematika. Mi moramo da idemo na trijumf protiv svakoga.

Opšti je utisak da Srbija ima veći indivualni kvalitet u odnosu na Irce.

– Individualni kvaltet može da napravi prevagu, to je uvek prednost. Imamo igrače u ozbiljnim ligama, ali timska igra je najbitnija. Ona donosi dugoročne rezultate.

Portugalci, sa druge strane, slove za prve favorite u grupi. I u ovim kvalifikacijama biće predvođeni Kristijanom Ronaldom.

– Ronaldo i Mesi su van svake konkurencije. Ne treba trošiti reči za Ronalda. Možda jedan od najboljih svih vremena. Utiče na protivnike samom pojavom na terenu i mnogo toga menja. Velika prednost Portugalije je što ga imaju u timu. Nadam se da neće imati dan protiv nas – zaključio je Đuričić.

1 COMMENT

  1. Po ovom Djuricicevom izlaganju vec smo izgubili protiv Potrugala,znaci decko nije za reprezentaciju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here