D. Đalović

Stend-ap šou Nikole Đurička “Šou biz”, u organizaciji Helse Kulturverein, održan je pred ciriškom publikom u velikoj sali Folkshausa.

Prostor je bio ispunjen do poslednjeg mesta, a gledaoci su s velikim uzbuđenjem iščekivali ponovni susret sa jednom od omiljenih zvezda domaćeg glumišta. Nakon odličnog zagrevanja, kratkog uvoda koji je napravio lokalni komičar Sven Ivanić, na binu je izašao Đuričko.

“Šou biz” je stend-ap koji za temu ima Đuričkovo bavljenje glumom od ranog detinjstva do danas. Kroz niz urnebesnih anegdota, publika se podsetila i velikana srpskog glumišta, od Vlaste Velisavljevića, preko Milene Dravić i Dragana Nikolića, do Nebojše Glogovca. Na pomen svakog od ovih imena, salom se prolamao gromoglasan aplauz. Šou tematizuje različite aspekte tog posla, od problema s popularnošću, obožavateljima i paparacima, do zaboravljanja teksta ili nedostajućih rekvizita na sceni. Đuričko svaku od ovih epizoda priča s glumačkom ubedljivošću, ali i darom istinskog komičara. Publika je to nagradila gotovo neprekidnim smehom i dugim aplauzom na kraju.