pixabay.com

Još dva broda sa kukuruzom i brašnom isplovila su iz ukrajinske luke Černomorsk ka Liberiji i Turskoj, a u sklopu „Inicijative o razumevanju u vezi sa bezbednim transportom žitarica iz luka u Ukrajini“.

Kako je na brifingu za novinare rekao načelnik Nacionalnog centra za rukovođenje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev, od početka avgusta isplovilo je ukupno 12 brodova.
Prema njegovim rečima, danas je isplovio teretni brod „Oušn lion“ (kukuruz, odredište Liberija) i „Rahmi Jadži“ (brašno,Turska).
Od 1. avgusta ukupno je isplovilo je 12 brodova sa 375.131 tonom hrane, od toga: 307.831 tona kukuruza, 6.000 tona suncokretovog ulja, 50.300 tona brašna i 11.000 tona soje.
U šest luka (Herson, Nikolajev, Černomorsk., Očakov, Odesa i Južni) i dalje je blokirano 59 stranih brodova iz 14 država zbog opasnosti od aktiviranja mina koje je postavila ukrajinska strana.
Oružane snage Rusije su osigurale neophodne uslove za funkcionisanje dva morska humanitarna koridora za brodove: u Crnom i Azovskom moru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here