Lična arhiva
Beli Orlovi: Asa Sipits u prodoru

Beli orlovi iz Dajanele su kroz tekuću sezonu išli bez nerešenog rezultata, a onda su u razmaku od samo četiri dana dvaput zabeležili remi. I to oba puta bez pogodaka – 0:0.

Ako se prva podela bodova protiv Mardoka može smatrati uspehom, imajući u vidu da je ostvarena u gostima kod ekipe koja je dominirala u prvom krugu šampionata, onda se remi protiv Džundalup sitija na domaćem terenu ne ubraja u priželjkivane rezultate srpskog kluba.

Istina je da subotnji rival retko gubi ove godine, ali je baš protiv Orlova 11. jula pretrpeo jedan od tri poraza u sezoni (2:0). Međutim, u tvrdoj utakmici proteklog vikenda, gosti su uspeli da sačuvaju mrežu i zaustave opasne napadače Dajanele Asu Sipitsa i Krisa Rizidisa, kao i uvek opasne defanzivce Milorada Vujačića i Milana Vulina.

Objektivno, Orlovi su bili bliži pobedi, ali je golman gostiju bio najveći “krivac” što je njegova mreža ostala netaknuta. Nažalost, opet se pokazalo da kod Dajanele zna da zaškripi u završnici napada, čak i kada situacija miriše na siguran pogodak. Ne treba zaboraviti ni to da je u odsustvu standardnog golmana Parija, koji se povredio protiv Mardoka, na oba prethodna meča odličan posao odradio rezervni čuvar mreže Orlova Livingston.

Trener Bobi Despotovski je protiv Džundalupa ozveo sledeći sastav: Livingston, Ognjenović (od 62. Stefoski), M. Vulin, Vujačić, Musonda, Merigan, M. Rizidis, Barker, Stepanovski, K. Rizidis (od 68. Riveros), Sipits.

Rezerve Belih orlova ostvarile su polovičan učinak u prethodna dva kola. Posle poraza od Mardoka 3:1, u subotu su ubedljivo savladali “B” tim Džundalupa sa 4:1. Golove za rezervni tim Dajanele postigli su Nikola Žmukić u 25, 80. i 81. minutu i Ataje u 76. minutu.

Beli orlovi u sledećem kolu igraju u gostima protiv lidera plej-of grupe Šamrok Roversa. Meč se igra u subotu, 26. septembra od 18.00 časova na terenu Grandis Park u Banksija Grovu.

Druga liga Zapadne Australije

Plej-of grup

Rezultati 2. kola: Mardok Univerzitet – Beli orlovi 0:0, Goznels siti – Džundalup siti 3:4, Vaneru siti – Šamrok Rovers 1:2.

Rezultati 3. kola: Beli orlovi – Džundalup sit 0:0, Šamrok Rovers – Gosnels siti 2:0, Vaneru siti – Mardok Univerzitet 7:2.

  1. Šamrok R.      3       3          0          0          5:1        9
  2. Vaneru s.        3       2          0          1          11:4      6
  3. Beli orlovi       3       1          2          0          2:1        5
  4. Džundalup s.   3      1          1          1          4:6        4
  5. Mardok Uni     3       0          1          2          2:8        1
  6. Gosnels s.      3       0          0          3          4:8        0

Raspored 15. kola: Šamrok Rovers – Beli orlovi, Mardok Uni – Džundalup siti, Gosnels siti – Vaneru siti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here