A. Čukić
Foto: Ilustracija

Na dva pružna prelaza, kod Pančeva i Kraljeva, tokom pre podneva došlo je do naletanja lokomotive i putničkog voza na dva putnička vozila, saopšteno je iz preduzeća “Infrastrukture železnice Srbije”.

U nesreći kod Pančeva lakše su povređene dve osobe. Obe nesreće dogodile su se nepažnjom vozača drumskih vozila i nepoštovanjem znakova i signalizacije.

U stanici “Pančevo Vojlovica”, na putnom prelazu obezbeđenom branicima, lokomotiva “Srbija Karga” koja je saobraćaja bez vagona, naletela je na kombi vozilo. Tom prilikom lakše su povređene dve osobe iz kombija, koje su odmah prevezene u pančevačku bolnicu.

Nesreća se dogodila u 10.16 jer vozač kombija nije poštovao znakove drumske signalizacije, pa je kombi na putni prelaz skrenuo iz pravca gde to nije bilo dozvoljeno.

Na pružnom prelazu na putu između Kraljeva i Adrana došlo je do naletanja putničkog voza na vozilo oko 10.20. I ova nesreća se dogodila nepažnjom vozača ali na sreću nije bilo povređenih.

“Infrastruktura železnice Srbije” i ovom prilikom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i propise, jer je to jedini način da se očuva bezbednost saobraćaja i sačuvaju životi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here