Tanjug/AP

Dva velika iznenađenja dogodila su se u Njujorku gde je Stefanos Cicipas, grčki teniser, izgubio u drugom kolu US opena od Dominika Strikera,128. tenisera sveta (7:5, 6:7, 6:7, 7:6, 6:3), a malo posle njega eliminisan je i Kasper Rud od Kineza Žinžen Žanga (6:4, 5:7, 6:2, 0:6, 6:2).

Ne samo da je Novak Đoković imao više sreće na žrebu US opena od Karlosa Alkarasa, već mu je put do finala dodatno olakšan jer su u drugom kolu poslednjeg grend slema u godini eliminisani Stefanos Cicipas i Kasper Rud i to od autsajdera.

Od početka meča Grk se mučio protiv Švajcarca koji je pogađao sjajne uglove i kao od šale upisivao vinere pa je tako zasluženo dobio prvi set.

Sedmi teniser sveta probudio se u narednom setu, mada je morao mnogo da se pomuči kako bi stigao do izjednačenja.

Sličan je bio i treći set koji je takođe dobio posle taj brejka, jer prethodno nije uspeo da sačuva brejk. Švajcarac se nije predavao, znao je da nema šta da izgubi. Razmenili su po dva brejk u četvrtom setu, a onda je ovoga puta taj-brejk pripao Strikeru.

U petom setu Švajcarac je rano napravio brejk i uspeo da ga sačuva pa je posle više od četiri sata igre napravio iznenađenje i eliminisao sedmog tenisera sveta.

Malo kasnije na teren je izašao Kasper Rud koji je protiv Žižen Žanga na papiru takođe trebalo da ima lak posao, ali i Kinez je bio spreman da napravi senzaciju.

Sjajno je otvorio meč, zapretio je Novrvežaninu od prvog gema, a onda je napravio brejk i stigao do prvog seta.

Rudu je mnogo više energije trebalo da slomi otpor protivnika, ali je ipak uspeo da ga slomi u dvanaestom gemu drugog seta za izjednačenje.

Kinez je ponovo pojačao ritam, napravio je dva brejka i furiozno je osvojio treći set, ali onda je delovalo da se peti reket sveta konačno probudio jer je naredni set osvojio sa nulom.

Međutim, taj set kao da se nije ni desio! Ekspresno ga je zaboravio Kinez koji je u petom setu uz dva brejka imao velikih 5:1, a potom je bez većih problema priveo posao kraju.

Pored ova dva velika iznenađenja, prethodno se dogodilo još jedno, kada je eliminisan Holger Rune od Roberta Karbaljesa Baene. Rune, Cicicpas i Rud nalazili su se u Novakom delu žreba i trebalo je da predstavljaju neke od težih rivala za srpskog asa, što sada neće biti slučaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here