Tanjug
Pripadnici policije čekaju prolazak voza u Jarinju

Kosovska policija uhapsila je dvoje ruskih državljana, muškarca i ženu, na severu KiM, pod sumnjom da su iz Srbije ilegalno ušli na teritoriju Kosova i Metohije.

Slobodan Bakić, dežurni tužilac Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici, izjavio je da su oni juče prvobitno pokušali da pređu administrativni prelaz Jarinje kako bi ušli na Kosovo, ali da su, usled nedostatka vize, bili vraćeni.

U pitanju su, kako je naveo tužilac, Egor Igorević (Igor Krasikov) i Marina Vladimirovna Krasikova.

– Dvoje državljana Rusije su se legitimisali i pokušali na redovan način da uđu na teritoriju KiM na Jarinju, u 10 časova i 26 minuta. Međutim, kako nisu ispunjavali uslove za to – nisu imali vizu i boravišnu dozvolu, odnosno mogućnost da borave na KiM – oni su vraćeni – izjavio je Bakić.

Prema njegovim rečima – Rusi su potom pokušali da iskoriste alternativni put u selu Šerpelj, gde ih je zatekla patrola koja ih je privela i procesuirala.

– Sinoć smo ih zadržali 24 sata u pritvoru. Danas radimo na obradi tog slučaja i oni će verovatno posle podne izaći pred sudiju i nakon toga ćemo da vidimo šta dalje – rekao je Bakić.

Dodao je da u trenutku privođenja nije bilo ovlašćenog prevodioca koji bi mogao da razgovara sa njima, što će im biti omogućeno danas. Na osnovu toga, prema rečima Bakića – saznaće se kuda su krenuli i zašto.

Bakić je rekao da su bili u vozilu cetinjskih tablica, odnosno rentakar vozilu iz Budve. Odlukom tužioca ruski državljani su pritvoreni, a automobil je konfiskovan.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime