youtube/printscreen
Naoružani i opasni

Kama MekLeoda (19) i Brajera Šmegelskog (18), dvojicu kanadskih mladića koji se danima kriju u divljini, pre nedelju dana zaustavila je patrola lokalne policije zbog rutinskog testiranja na alkohol i pustila jer nije znala da su osumnjičeni za trostuko ubistvo!

Natan Nekovej, načelnik policije u mestu Split Lejk, izjavio je za kanadske medije da su osumnjičeni prošli i kroz ovu varošicu na putu za Gilam. Nakon što su stali da bi kombi napunili gorivom, policija ih je testirala na alkohol i nakon toga pustila jer je u prtljažniku vozila našla samo opremu za kampovanje.

– Nismo bili svesni da je reč o osumnjičenima za ubistvo. To smo saznali tek kad su otišli – rekao je Nekovej.

MekLeod i Šmegelski su u bekstvu otkad su pre više od tri nedelje napustili svoje porodice. Najpre se verovalo da su otišli od svojih kuća u Vankuver Ajlandu u potrazi za poslom u Jukonu. Tek kad je otkriveno spaljeno telo univerzitetskog profesora i mladog australijskio-američkog para u Britanskoj Kolumbiji, policija je posumnjala da su ubice tinejdžeri i krenula u potragu za njima. Poslednjih dana temeljno se pretražuje gradić Jork Lending u unutrašnjosti Manitobe gde su osumnjičeni, navodno, viđeni. Pripadnici lokalne indijanske patrole policiji su javili da su mladići pobegli u šumu.

Policija preko medija neprekidno obaveštava stanovništvo da su MekLeod i Šmegelski naoružani i opasni i savetuje ih da im ne prilaze.

Ritam zločina

-MekLeod i Šmegelski su se u početku vodili kao nestali nakon što im je 19. jula izgoreo kombi u blizini mesta Diz Lejk

-Nekoliko kilometara dalje policija je našla telo ubijenog profesora Leonarda Dika

-Mladići su 23. jula zvanično osumnjičeni za ubistvo 23-godišnjeg Australijanca Lukasa Faulera i njegove 24-godišnje devojke Šajne Dis u Lajard Hot Springsu. Njihova tela nađena su pored autoputa Aljaska.

-Istog dana osumnjičeni su viđeni u sivom kombiju u gradiću Gilamu

-Nakon toga, njihov potpuno izgoreli kombi nađen je 55 kilometara dalje

Okruženi šumom i močvarom

U Jork Lending može da se stigne samo avionom ili trajektom iz 90 kilometara udaljenog Gilama u kojem je ubilački dvojac posljednji put viđen. Celo ovo područje okruženo je šumama i močvarama. Vlasti su upozorili oko 500 stanovnika ovog mesta da budu oprezni, da zaključavaju vrata svojih kuća i da odmah pozovu policiju ako vide bilo šta sumnjivo. Policija i dalje pretražuje širu okolinu Jork Lendinga kopnenim i vazdušnim putem.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime