Kosovo online

Vasilije Arsić, advokat mladića srpske nacionalnosti Bobana Đuzića, koji je u petak izboden nožem u opštini Klokot, izjavio je danas da nema nikakve informacije od kosovske policije, već samo od porodice da su dvojica od trojice napadača puštena kući, a da je jedan zadržan u pritvoru, kao i da su porodici danas upućene nove pretnje od komšija Albanaca.

Na pitanje kakva očekivanja ima od kosovskih institucija, advokata koga je angažovala Kancelarija za KiM je kazao za Tanjug da to zavisi od slučaja do slučaja, od sudije i tužioca koji vode postupak.

– Očekujem da će institucije da budu na svom nivou, da će da odrade postupak. Ovde očigledno postoji krivično delo ugrožavanja, odnosno pokušaj ubistva – istakao je Arsić i dodao da se nada da će tužilaštvo i sud odraditi svoj posao.

Porodica Đuzić je, kako je dodao, vrlo uznemirena, a danas su im upućene i pretnje od komšija Albanaca.

– Mlađi sin je dobio pretnje da će i on da prođe kao stariji brat, tako da je jedna teška situacija. Boban Đuzić je još u bolnici u Pasjanu. Ono što mogu da kažem nezvanično je da su dvojica od trojice napadača pušteni kući. Sutra ću se preko dežurnog tužioca informisati zašto su pušteni kući i da li će uopšte biti podignuta optužnica protiv njih. Treći od napadača, prema takođe nezvaničnim informacijama poslat je na lečenje u Gradsku bolnicu u Gnjilane. Ne znam zašto je poslat u bolnicu, verovatno se žalio na neke bolove, bolesti, ali ne znam zašto – rekao je Arsić.

Dodao je da je porodica prijavila pretnje policiji, ali da policija još nije preduzela nikakve mere zaštite prema porodici.

– Čak je jedan od napadača jutros bio ispred njihove kapije, ne znaju zašto, ali porodica je uplašena. Ne znam zašto bi on dolazio ponovo tu ispred kapije, kad je već počinio krivično delo – naveo je advokat.

– Pošto je danas subota nisam stupio u kontak sa tužiocem. Danas sam uzeo punomoćje od porodice tako da sutra se uključujem u postupak i onda ću imati više zvaničnih informacija, sve ovo što sam do sada rekao je dobijeno od porodice Đuzić – dodao je Arsić.

Dvadesetogodišnji mladić srpske nacionalnosti Boban Đuzić izboden je u petak nožem u predelu ramena, u selu Mogila, u opštini Klokot, potvrđeno je za Tanjug iz izvora u Kosovskoj policiji regiona Gnjilane.

Kako je rečeno dopisniku Tanjuga, Đuzića su ranila trojica Albanaca posle komšijske svađe i oni su privedeni.

Đuzić se oseća dobro i nalazi se u bolnici u srpskom selu Pasjane, potvrdio je za Tanjug njegov brat Dušan.

Selo Mogila je multietničko selo u opštini Klokot, nedaleko od Kosovske Vitine. U selu žive Srbi, Albanci i Romi.

1 COMMENT

  1. Вучићу…
    Немој нас више бранити.Сами чемо се бранити.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here