EPA/Andy Rain
London

Na osnovu podataka sveštenstva Srpske pravoslavne crkve u Velikoj Britaniji od posledica zaraze koronavirusom preminula su dvojica srpskih državljana, piše RTS.

Devedesetsedmogodišnji državljanin Srbije preminuo je od posledica zaraze u Birmingemu. I članovi njegove porodice takođe su zaraženi i nalaze se u karantinu.

U Londonu je preminuo muškarac u pedesetim godinama. Sveštenstvo ističe da je reč o hroničnom bolesniku.

Mediji u Srbiji preneli su vest britanskih medija da je četvrtina lekara u toj zemlji ili u samoizolaciji ili na bolovanju. Tu izjavu dao je za britanski list “Independent” predsednik Kraljevskog koledža kliničkih lekara Antoni Godar.

To udruženje ima 37.000 članova i okuplja specijaliste kliničke medicine iz trideset oblasti, ali ne i hirurge i lekare u hitnoj pomoći.

U razgovoru za RTS, portparolka udruženja Hana Perlin istakla je da udruženje nije obavilo nikakvo ispitivanje svog članstva i da je izjava predsednika “njegova lična procena, doneta na osnovu razgovora sa kolegama i prijateljima”.

1 COMMENT

  1. Umrecemo ne svi,vec vecina….ono sto su planirali to se i ostvariti samo da nas 10 posto ostane,to vec planiraju decenijama,a scenario sledo ,izreziran Corona,,,primer…800 Miliona ljudi je u Svjetu podhranjeno,
    17.000 djece umre samo dnevno od gladi,cetvrtina svjeta je gladna,ako mi ovako nastavimo s CORONOM i izolacijom ne radeci nista osim sjedeci kuci uskoro cemo svi Pocrkati od gladi….za Bozic stacemo svi u NOINU ARKU!!!!!!znaci izolacija i 24 carantena!!!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here