youtube/N1
Šefik Džaferović

Predsedvajući Predsedništva BiH, bošnjački član Šefik Džaferović izjavio je  da ta država i dalje želi dobre odnose sa Crnom Gorom i da sve zavisi od novih vlasti.

Džaferović je na regionalnoj onlajn konferenciji “Vreme izazova – kohezija Berlinskog procesa i integracija Zapadnog Balkana u Evropsku uniju”, kazao da je Crna Gora pod vođstvom predsednika Mila Ðukanovića postala nezavisna država i članica NATO saveza i uznapredovala na putu evropskih integracija.

– Naše dve države nemaju otvorenih pitanja. BiH želi da nastavi dobre odnose sa Crnom Gorom i sve će zavisiti od postupaka vlade. Izbor vlade u CG je unutrašnje pitanje ali odnosi prema ovim pitanjima – EU putu, NATO putu i poštovanju prava manjina su pitanja za koje je jako zainteresovana BiH – rekao je Džaferović.

BiH želi, dodao je, da se taj kurs nastavi i ako tako bude „imaćemo dobru saradnju kao i do sada“.

– Želim da CG nastavi da ide ovim puitem i to je najbolje i za građane CG da ide zacrtanim putem i zacrtanim trasama – rekao je Džaferović.

Regionalnu onlajn konferenciju organizuje Evropski pokret u Crnoj Gori.

Na konferenciji je trebalo da govori i predsednik Crne Gore Milo Ðukanović, ali je otkazao učešće zbog, kako je saopšteo, smrti bliskog saradnika, prenele su podgoričke Vijesti.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime