youtube/N1
Šefik Džaferović

Predsedvajući Predsedništva BiH, bošnjački član Šefik Džaferović izjavio je  da ta država i dalje želi dobre odnose sa Crnom Gorom i da sve zavisi od novih vlasti.

Džaferović je na regionalnoj onlajn konferenciji “Vreme izazova – kohezija Berlinskog procesa i integracija Zapadnog Balkana u Evropsku uniju”, kazao da je Crna Gora pod vođstvom predsednika Mila Ðukanovića postala nezavisna država i članica NATO saveza i uznapredovala na putu evropskih integracija.

– Naše dve države nemaju otvorenih pitanja. BiH želi da nastavi dobre odnose sa Crnom Gorom i sve će zavisiti od postupaka vlade. Izbor vlade u CG je unutrašnje pitanje ali odnosi prema ovim pitanjima – EU putu, NATO putu i poštovanju prava manjina su pitanja za koje je jako zainteresovana BiH – rekao je Džaferović.

BiH želi, dodao je, da se taj kurs nastavi i ako tako bude “imaćemo dobru saradnju kao i do sada”.

– Želim da CG nastavi da ide ovim puitem i to je najbolje i za građane CG da ide zacrtanim putem i zacrtanim trasama – rekao je Džaferović.

Regionalnu onlajn konferenciju organizuje Evropski pokret u Crnoj Gori.

Na konferenciji je trebalo da govori i predsednik Crne Gore Milo Ðukanović, ali je otkazao učešće zbog, kako je saopšteo, smrti bliskog saradnika, prenele su podgoričke Vijesti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here