pixabay.com

Predsedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović optužio je Hrvatsku za mešanje u unutrašnje poslove njegove zemlje, a HDZ BiH da uz podršku Zagreba preti teritorijalnom integritetu BiH.

U izjavi koja je medijima dostavljena iz njegove kancelarije, Džaferovic je komentarisao sporenja oko izmena izbornog zakona, uz ocenu da HDZ BiH, nakon što nisu ispunjena njihova očekivanja, sada uz podršku iz Hrvatske prete teritorijalnom integritetu BiH, prenosi Hina.

– Nije nepoznanica da HDZ BiH uz ohrabrenje iz vlasti Hrvatske već duži period preti nasiljem protiv teritorijalnog integriteta BiH ukoliko do izbora ne bude izmenjen izborni zakon po njihovim zahtevima. Radi se o nedopustivim pretnjama koje je trebalo u startu odbaciti – rekao je Džaferovic i pozvao države-članice Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira u BiH (PIC) da ne tolerišu takvo ponašanje i da pred njim ne popuštaju.

Skandaloznim je nazvao to što visoki zvaničnici Hrvatske pozivaju visokog predstavnika Kristijana Šmita da promeni izborni zakon BiH. On takođe smatra i da najviši hrvatski zvaničnici vređaju građane BiH.

– Mi se nismo mešali u unutrašnja pitanja Hrvatske niti smo upućivali pretnje teritorijalnom integritetu Hrvatske, te pozivam vlasti ove susedne države da prestanu, u sinergiji sa HDZ BiH u javnosti i iza zatvorenih vrata pretiti teritorijalnom integritetu BiH – izjavio je Džaferović.

On je dodao da građani BiH među kojima su i Bošnjaci žele mir i saradnju unutar zemlje, ali su spremni da se brane u slučaju potrebe.

– Pravo na samoodbranu je pravo propisano poveljom UN i niko ne može zabranjivati da kažemo da ćemo se braniti ako nas ponovo neko napadne – izjavio je Džaferović.

2 COMMENTS

  1. Па наравно да се мешају у туђе послове. Не допада им се граница данашње Независне Државе Хрватске. Неће имати где да се мешају кад им се преполови дужина те границе.

  2. `Nisu uje nikad ostavile na miru “meki trbuh BiH. Njihov politicki cilj je kako su nam od ’41 i govorili: bezite psine preko Drine. Vrlo lukava i prepredena ust…politika – poptpomognuta sa njihovim prijateljima iz EU I NATO pakta. Cilj je bio resit se Srba i RSK……sad kao dobri su sa RS – ali cuvaj se uje pogotovo kad je dobar s tobom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here