EPA
Granit Džaka

Fudbaler švajcarske reprezentacije, Albanac poreklom sa Kosova, Granit Džaka izjavio je da pre četiri godine nije trebalo da slavi pobedu nad reprezentacijom Srbije pravljenjem orla rukama.

– Da, uvek sam vam pričao dobre priče o reprezentaciji (smeh). U meču sa Srbijom sve je proteklo dobro, osim orla. Nije trebalo to da uradim – rekao je Džaka u intervjuu za švajcarski list “Blik”.

Džaka je ispričao da je imao dva teška trenutka u karijeri, od kojih je jedan meč protiv Srbije 2018. godine na Svetskom prvenstvu u Rusiji, kada je napravio taj gest.

– Znate, imao sam dva teška trenutka u karijeri. Jedan na meču sa Arsenalom protiv Kristal Palasa kada sam napadnut i onaj na meču protiv Srbije kada sam napravio taj gest – rekao je Džaka.

“Blik” piše da su “Džakine emocije objašnjive, pošto je njegov otac, Ragip, tri godine bio politički zatvorenik kod Srba”.

– Ono kroz šta je prošao moj otac je nešto što nikom ne biste poželeli. Do danas znam samo polovinu ove strašne priče. Kada sam imao 20 godina, želeo sam da znam svaki detalj. Pitao sam i pitao dok moj otac nije otišao jer više nije mogao. Sada znam da moram biti oprezan. Bilo je to loše vreme za njega – rekao je Džaka.

On je naveo da njegov otac, niti bilo ko iz njegove porodice, neće putovati u Katar na ovogodišnje Svetsko prvenstvo.

– Ne, otac ostaje kod kuće. Niko iz moje porodice neće biti u Kataru – kaže Džaka.

Na Svetskom prvenstvu 2018. godine Švajcarska je bila u istoj grupi sa Srbijom, a dvojica fudbalera Granit Džaka i Džerdan Šaćiri postigli su golove i obezbedili tri velika boda za Švajcarsku. Postizanje golova proslavili su pravljenjem orla rukama zbog čega su obojica kažnjeni sa po 10.000 evra.

Na Svetskom prvenstvu “Katar 2022”, Švajcarska i Srbija su ponovo u istoj grupi.

2 COMMENTS

  1. Divljak. Ovako ponašanje imaju samo divljaci koji nikada ne mogu da shvate civilizovano svet. Ovaj i njegov otac su deo tog naroda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here