Printscreen/Facebook
Zana Avdiju

Granit Džaka, kapiten švajcarske fudbalske reprezentacije, etnički Albanac, izazvao je žestoke reakcije čak i u kosovskoj javnosti zbog svog ponašanja na utakmici protiv Srbije na Mundijalu u Kataru, a u sve se umešao i njegov otac Rađip koji je čak uputio pretnje aktivistkinji Zani Avdiju.

Zana je govorila o tome da se Džaka poneo kao “uličar” tokom utakmice protiv Srbije, gestikulacijama i hvatanjem za međunožje prilikom verbalnog sukoba sa srpskim rezervnim fudbalerima.

“Sramotno ponašanje, to je ponašanje jednog uličara”, navela je Avdiju.

U sve se umešao Rađip Džaka, uključivši se u televizijski program gde je gostovala aktivistkinja.

“Upozoravam te da budeš oprezna kada pominješ porodicu Džaka!”

Zana nije bila impresionirana.

“Inače?”

I to je dodatno iznerviralo oca kapitena švajcarske reprezentacije.

“Reći ću ti kasnije šta će se desiti! Moraćeš da se paziš u svakom smislu, ali kada dođe vreme, biće već kasno, garantujem ti životom jer ti ne znaš porodicu Džaka!”, govorio je besni Rađip.

Zbog kritike koje je uputila Džaki, Zana je bila na meti strašnih pretnji, koje idu toliko daleko da ima poziva na ubistvo ove žene.

Kako navodi njen advokat Arijanit Koči, Zana u poslednjih nekoliko dana dobija brojne poruke na profilima na društvenim mrežama, a mnoge od njih su u najmanju ruku jezive.

Aktivistkinja i novinarka se tako zbog kritičkog stava našla na udaru. “Tvoj život neće dugo potrajati”, jedan je od komentara koje dobija, a advokat Koči je istakao da svako ima pravo na drugačiji stav, ali ne i da otvoreno preti drugim ljudima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here