EPA-EFE/ALEXANDRA BEIER
Boris Džonson

Premijer Velike Britanije Boris Džonson smatra da Vladimir Putin i Slobodan Milošević imaju zajedničke karakteristike, ističući da je Milošević taj koji je “Srbe ubedio da se na Kosovu rodio nacionalizam i srpska nacija”, prenosi Reporteri.

On je u intervjuu za “El Pais“ kazao da veruje da postoji veoma bliska analogija između sadašnjeg ponašanja Putina i onoga što je Slobodan Milošević uradio poslednjih godina.

– Veoma je interesantno da su oba lidera dugo na vlasti, obe autokrate imaju za cilj rast, nastoje da ojačaju svoju unutrašnju poziciju i pronalaze veliki nacionalistički cilj – rekao je premijer Džonson.

Džonson kaže da je Milošević pokušao da ubedi Srbe da je Kosovo mesto gde su se “rodili nacionalizam i srpska nacija“ .

– Slobodan Milošević je identifikovao Kosovo kao mesto rođenja srpske nacije i inspirisao je svoj narod zabludom da tu zemlju treba osloboditi i spasti – rekao je Džonson.

Kaže da postoji velika sličnost između katastrofalne greške Miloševića i onoga što je ruski predsednik rekao o Kijevu, poreklu ruske religije, kulture i civilizacije i njegovim ciljevima za Ukrajinu.

Džonson je govorio i o Haškom tribunalu i dokazima protiv Rusije.

– Kada je u pitanju Međunarodni krivični sud, ovo je njihov slučaj. To bi trebalo da bude prikupljanje dokaza. Ako postoje dokazi o korišćenju ilegalne municije, kasetnih bombi ili nedozvoljenog oružja, to će morati da se reši u Holandiji – rekao je Džonson.

27 COMMENTS

 1. Ma boga ti dragog sta rece pa osta ziv!!!
  Kakav trulez i licemeri su ovi zapadnjaci…
  Nebih dalje nista komentarisao sve je receno i sve jasno???

  • Teško vama ako tako mislite ova nepismena i nekulturna individa poriče Srpsku Naciju i njen nastanak na kosovu i metohiji .
   Za sve vas koji niste bili na časovima istorije i indoktrinirane osobe koji mrzite sve što je Srpsko mogu samo da vas obavestim da Srbi nikada nisu bili nacionalisti ali je KiM definitivno kolevka Stoske nacije !
   Svidelo se to vama ili ne to je činjenica .
   Dok su neke druge „nacije“ uspostavljene tek 40/45te ili početkom i krajem 90ih , kako koja !

 2. Rece i dobi jedinicu u historiji. Stari kolonialisti i sami ne/znaju gde su se rodili osvajajuci tudje zemlje, dizuci zastave te markirajuci na karti pod “osvojeno”. Ubijanje domorodaca ili u rezervate s njima…Hej plavusasti nemoj da nam solis pamet koju nemas, obraza koji si izgubio pre 200, 300 godina.

 3. Kakav nepismenjakovic. Dokaz da ovi zapadnjaci nemaju pojma o istoriji naroda. Odmah ga ponovo u cetvrti razred.

 4. Душанов законик (Dušan’s code) датира из 1349.године.И данас се учи на универзтетима широм свијета.Шиптари су зато рушили Србске манастире и цркве.Исто је радио и Тито и муслимани у БиХ.Паралелно су то радили и у НДХ,УСТАШЕ.У Другом свјетском рату то сте радили и ви , зато што је КПЈ имала договор са вама.Ви сте више нас бомбардовали него окупатори.То сте ви радили у бомбардовању 1999.год.Није нам требао Милошевич а поготово таква незналица као ти или Блер ДА ЗНАМО КО СМО И ШТА СМО.АМЕН!

 5. Кад отвориш енциклопедију и потржиш значење речи ЛАЖ наиђеш на објашњење
  ”= англосаксонац”

 6. On nema pojma o istoriji, pa dobro, poreklo mu je Tursko , nije Kelt, a kraljevstvo….. Iskreno nisam suguran, polu Nemacko- Englesko? Eto Princ Hari je oblacio i SS uniformu, tako da brate Dzonson,mi smo cistokrvni Srbi a KIM je srce Srbije!!!

 7. Napadajuci sve druge, prikrivaju da su oni genocidna i robovlasnicka drzava-bili i dan danas jesu. Svet bi bio bolje mesto bez njih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here