EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Komplet od tri para ”Air Jordan” patika koje je nosio Majkl Džordan tokom finala NBA lige u sezoni 1998. prodat je za osam miliona dolara na aukciji u Njujorku, što je novi svetski aukcijski rekord za patike koje su nošene na zvaničnim sportskim mečevima, saopštila je danas aukcijska kuća Sotbi.

Prodate patike drugi su najskuplji predmet ili deo lične imovine koji je pripadao Džordanu a koji je prodat na nekoj aukciji, prenosi Rojters.

”Danas dostignuta rekordna cena svedoči ko je ”G.O.A.T.” (akronim za ”najveći svih vremena). Zaista neuporediv trenutak i prekretnica u istoriji aukcija, prodaja ovih šest patika verovatno se nikada neće ponoviti”, rekao je šef aukcijske kuće Sotbi, Brem Vahter.

Najskuplji predmet koji je koristio Majkl Džordan a koji je prodat na nekoj aukciji ostaje dres koji je on nosio tokom finala NBA lige 1998. godine, odnosno u čuvenoj sezoni ”Poslednjeg plesa”. Taj dres je prodat za 10.1 milion dolara u septembru 2022.

U decembru prošle godine, šest dresova koje je argentinski fudbaler Lionel Mesi nosio tokom Svetskog prvenstva u Kataru kada je Argentina postala šampion sveta, prodati su po ukupnoj ceni od 7.8 miliona dolara.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here