Tanjug/AP
Predsednik SAD Džo Bajden

Američki predsednik Džo Bajden odbacio je pozive na prekid vatre u Gazi, rekavši da to neće doneti mir.

“Sve dok se Hamas pridržava svoje ideologije uništenja, prekid vatre nije mir. Hamas će koristiti svaki prekid vatre da obnovi zalihe raketa, pregrupiše borce i ponovo pokrene napade na nevine,” napisao je Bajden u tekstu za Vašington Post.

“Naš cilj ne bi trebalo da bude da zaustavimo rat danas, rat treba da se završi zauvek. Treba da prekinemo ciklus kontinuiranog nasilja i da izgradimo nešto snažno u Gazi i širom Bliskog istoka kako se istorija ne bi ponovila”, dodao je on.

Bajden je takođe pozvao Izrael da poštuje humanitarno pravo i minimizira gubitak civilnih života. On je rekao da je rešenje o dve države jedino trajno rešenje za sukob u regionu, a da bi u međuvremenu trebalo da postoji vlada pod palestinskom administracijom.

“Dok težimo miru, Gaza i Zapadna obala treba da budu ponovo ujedinjene pod jedinstvenom strukturom upravljanja, na kraju pod revitalizovanim Palestinskim vlastima, dok radimo na rešenju sa dve države. Ne sme biti prisilnog raseljavanja Palestinaca iz Gaze, nema ponovne okupacije opsade ili blokade i bez smanjenja teritorije,” napisao je on.

1 COMMENT

  1. Koliko zla ima u ovom čovjeku
    Kako zvuči to kad predsjednik amerike to kaže
    https://youtu.be/vei_18YcC6E?si=CdEOMVig8MSYk2cg

    https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/sokantno-amerika-ne-zna-sto-je-to-mir-od-239-godina-postojanja-sad-su-provele-cak-222-godine-u-ratu-482758

    Велико зло је америка ,
    Америком требају управљати УН због свих ових ратова
    Бијела кућа треба бити затворена
    Да се забрани америчка политика
    🙏🏻☦️🙏🏻Спаси Боже☦️овај свјет од америчког зла

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here