EPA-EFE
Eden Azar

Čuveni belgijski fudbaler Eden Azar objavio je da završava karijeru sa 32 godine. Azar je bio bez kluba otkad mu je letos istekao ugovor sa Real Madridom.

Azar je sa 14 godina došao u Lil, odakle je prešao u Čelsi 2012. godine. Vrhunac karijere doživeo je sa Plavcima, za koje je na 352 meča imao 110 golova i 92 asistencije.

Potom je prešao u Real Madrid 2019. godine. Međutim, u kraljevskom klubu nije opravdao očekivanja, više nije igrao nego što jeste, tako da ova odluka nije iznenađenje – već neko vreme videlo se da Azaru jednostavno nije do fudbala.

Za reprezentaciju Belgije odigrao je 126 utakmica i postigao 33 gola.

“Čovek mora da sluša sebe i da kaže ‘stani’ u pravo vreme. Posle 16 godina i više od 700 odigranih utakmica, odlučio sam da završim karijeru profesionalnog fudbalera. Mogao sam da ostvarim svoj san, igrao sam i zabavljao se na mnogim terenima širom sveta. Tokom svoje karijere imao sam sreću da upoznam odlične menadžere, trenere i saigrače – hvala svima na ovim sjajnim vremenima, svi ćete mi nedostajati”, napisao je Azar na društvenim mrežama i dodao:

“Takođe želim da se zahvalim klubovima za koje sam igrao: Lilu, Čelsiju i Real Madridu; i hvala mojoj Belgiji i Fudbalskom savezu moje zemlje. Posebno hvala mojoj porodici, mojim prijateljima, mojim savetnicima i ljudima koji su mi bili bliski u dobrim i lošim vremenima. Na kraju, veliko hvala vama, mojim navijačima, koji ste me pratili svih ovih godina i na ohrabrenju gde god sam igrao. Sada je vreme da uživam u svojim najmilijima i doživim nova iskustva. Vidimo se uskoro van terena, prijatelji moji”.

Azar je bio šampion Francuske, dvaput šampion Engleske i dvaput šampion Španije, a sa Real Madridom je osvojio i Ligu šampiona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here