Youtube/RTS Zabava - Zvanični kanal
Goran Paskaljević

U subotu uveče, na Prvom programu Radio-televizije Srbije ne propustite svetsku televizijsku premijeru najnovijeg ostvarenja reditelja Gorana Paskaljevića – “Uprkos magli”.

Film prati bračni par koji slučajno sreće osmogodišnjeg dečaka izbeglicu koji je izgubio roditelje tokom putovanja do Italije. U njemu pronalaze utehu i zamenu za svog rano preminulog sina, ali nailaze na veliki otpor sredine i sopstvene porodice kada donesu odluku da zadrže dečaka.

Paskaljević je “Uprkos magli” snimao u Italiji, na italijanskom jeziku, u međunarodnoj koprodukciji (Italija, Srbija, Severna Makedonija i Francuska). U filmu igraju poznati italijanski glumci Donatela Finokjaro i Ðorđo Tirabasi, a uz njih se pojavljuje i naša mlada glumica Tamara Aleksić.

Film je sa velikim uspehom prikazan na nekoliko međunarodnih festivala, a srpsku premijeru imao je na 48. FESTU, u martu ove godine.

Direktor fotografije je Milan Spasić, a muziku je napisao Vlatko Stefanovski.

Srpski distributer filma “Oktobar film” i reditelj-koproducent Goran Paskaljević ustupili su film gledaocima Javnog servisa, kako bi prvi u svetu mogli da ga vide na televiziji.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here