pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dve osobe su poginule, a 16 je povređeno u eksploziji fabrike raketa na Kružnom putu kod Beograda.

Do eksplozije je došlo oko 14 sati u fabrici kompanije Edepro koja pravi rakete za protivgradnu odbranu kod Bubanj potoka. Čule su se tri detonacije, ali nije bilo crnog dima. Pojavio se ogroman beli gusti oblak.
Dve osobe su poginule, potvrdio je komandant vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović. On je dodao da su vatrogasne ekipe uz pomoć policije i hitne pomoći uspele da spasu četiri čoveka.

Kako RTS saznaje, eksplozije su se dogodile u magacinu raketnog goriva površine 260 kvadrata, u kom se nalazilo 500 protivgradnih raketa sa 30 kilograma eksploziva.

U eksploziji koja se dogodila u fabrici protivgradnih raketa nedaleko od Bubanj potoka povređeno je 16 osoba, rekla je načelnica smene Hitne pomoći dr Marija Radulović. Od povređenih osoba, jedna je na reanimaciji sa teškim povredama, a ostali su sa ortopedskim povredama i opekotinama prevezeni u Urgentni centar i na VMA.

Dr Radulović je rekla da ima i pacijenata koji su u eksploziji zadobili povrede glave. Takođe je rekla i da ima onih koji imaju probleme sa disanjem i njima se ukazuje adekvatna pomoć.

Kako je rečeno, dve osobe su u teškom stanju, dok se ostalih sedam nalaze na dijagnostici i njihova klinička slika nije još uvek određena. Kako RTS nezvanično saznaje, u pogonu u kom se proizvode rakete nalazilo se 40 radnika.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime