EL: CSKA dobio Kuću, Real rutinski, Olimpijakos briljantan

0

Fonet
Bek Moskovljana Vitalij Fridzon bio je solidan protiv Laboral Kuće
 

"Armejci" su ostvarili drugi trijumf u F grupi, dok je tim iz Vitorije pretrpeo drugi neuspeh.

Moskovljani ipak nisu lako došli do 12. pobede u Evroligi ove sezone. U prvom poluvremenu napravili su veliku prednost, ali se španski predstavnik vratio u nastavku i ozbiljno "disao za vratom". Na šest minuta pre kraja imao je samo četiri poena zaostatka.

Do potpunog preokreta gosti ipak nisu mogli, Teodosić je podelio nekoliko sjajnih asistencija i CSKA je ostvario novu pobedu.

Soni Vims zabeležio je 22 poena i osam skokova, Miloš Teodosić dodao je 18 poena (13-6 iz igre) i pet asistencija, Nando De Kolo je uz 17 poena imao osam asistencija, Voroncevič je ubacio 13, a Kaun 12 poena.

Kod gostiju, Džejms je ubacio 19, Tili 14, a Šengelija 11 poena. Očajno veče imao je Davis Bertans koji je ubacio 9 poena, uz samo tri pogođena šuta iz igre iz 18 pokušaja.

Real Madrid ostvario je drugu pobedu iz isto toliko mečeva, pošto je na svom parketu savladao Galatasaraj 93:78 (25:24, 30:19, 14:18, 24:21).

Sastav Pabla Lasa čitav posao odradio je u drugoj deonici, koju je rešio u svoju korist sa 15 poena razlike. Galata u nastavku nije uspela da se vrati u igru.

Domaćina je predvodio Felipe Rejes sa 22 poena i 11 skokova, Rudi Fernandez zabeležio je 15 poena, četiri skoka i tri asistencije, a Serhio Rodrigez 13.

U redovima Galate istakao se Zoran Erceg sa 17 poena i pet uhvaćenih lopti, dok je Arojo uz 11 poena imao i šest asistencija.

Olimpijakos je u Pireju preslišao Armani 81:58 (13:18, 26:17, 17:9, 25:14) i zabeležio drugu pobedu u grupi F.

Crveno-beli su imali problema samo u uvodnoj deonici kada nisu imali rešenja za šut spolja gostiju. Ipak, već do odlaska na veliki odmor stvari su došle na svoje mesto i Olimpijakos je utabao stazu ka još jednom trijumfu.

Domaćina su predvodili Brent Petvej i Oliver Lafajet sa 13 poena, kao i Jorgos Printezis i Met Lodžeski sa poenom manje. U redovima tima iz Milana jedini dvocifreni bio je Alesandro Đentile sa 12 koševa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here