EL: Veliki trijumf Partizana

0

U fantastičnoj atmosferi pred prepunim beogradskim "Pionirom" izabranici trenera Duška Vujoševića su u najboljoj partiji od početka ovogodišnje košarkaške Evrolige uspeli da savladalu favorizovanu ekipu iz Atine Olimpijakos rezultatom 86:80 (19:19, 19:24, 22:18, 26:19).

 

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Aleksandar Rašić, koji je postigao 24 poena, dok je Aleksandar Marić dodao 23, a Lester Mekejleb 19 poena.

 

Kod gostiju, najbolji su bili Linas Kleiza i Džoš Čildres, koji su postigli po 18 poena, dok je srpski košarkaš Miloš Teodosić ubacio samo 12.

 

Olimpijakos je bolje ušao u meč i zahvaljujući seriji grešaka igrača Partizana već u petom minutu imali su prednost od devet poena (11:2). Međutim, "crno-beli" su u nastavku meča zaigrali angažovanije, posebno Aleksandar Rašić koji je trojkama stigao do 10 ubačenih poena, a četvrtina je završena izjednačenjem 19:19.

 

Partizan je početkom druge četvrtine poveo 23:21, a ekipe su se smenjivale u vođstvu do 17. minuta, kada je Olimpijakos stvorio osetniju prednost (34:29). Grčki klub održavao je prednost od pet poena do kraja prvog poluvremena koje završeno rezultatom 43:38).

 

Olimpijakos je poveo početkom drugog poluvremena i sa 47:38, ali su košarkaši Partizana serijom od 13:2 uspeli da preokrenu rezultat na 51:49. Do kraja treće četvrtine ekipe su se ponovo smenjivale u vođstvu.

 

"Crno-beli su do osetnije prednosti u poslednjoj četvrtini stigli u 37. minutu, kada je serijom koševa Aleks Marić popeo domaćina na 73:68.

 

Partizan je do kraja meča održavao prednost od pet do osam poena i zasluženo je u penal završnici stigao do druge pobede u Evroligi.

 

Trener srpskog šampiona Duško Vujošević posle velikog trijumfa je izjavio da se njegova ekipa vratila u igru.

 

"Ovom pobedom ostali smo u igri za Top 16 što svakako nije obaveza niti je realno očekivati plasman. Vratili smo samopouzdanje posle nekoliko poraza, atmosferu, ali i veru publike koja je tokom celog meča nosila igrače da igraju sa mnogo emocija. Meč nije mogao biti odlučen na početku. Malo smo se uplašili kada su se odlepili, ali smo uspeli da se vratimo. Imamo još mnogo problema. Tu su dva stranca i nekoliko mladih igrača koji se još nisu potpuno prilagodili, ali vremenom će sve doći na svoje mesto", izjavio je trener crno-belih Dule Vujošević.

 

U okviru Grupe B Unikaha je večeras pobedila Lietuvos Ritas sa 91:84, dok je Efes Pilsen nadigrao Orlean rezultatom 77:64.

 

Prvo mesto na tabeli drži Unikaha sa pet pobeda, dok Olimpijakos i Lietuvos Ritas imaju po tri trijumfa i dva poraza. Partizan i Efes Pilsen imaju po dva trijumfa i tri neuspeha, dok je Orlean poslednji sa pet poraza.

 

U narednom kolu, šampion Srbije gostuje u Malagi neporaženoj Unikahi, a potom u "Pionir" stiže Efes Pilsen.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here