EPA/Facundo Arrizabalaga
Kraljica Elizabeta II

“Kraljica Elizabeta II (94) bi mogla da bude poslednji ženski monarh u Velikoj Britaniji u narednih nekoliko decenija”, tvrdi komentator kraljevske porodice Klajv Irving.

Kraljevski autor i novinar naveo je da kraljica ima samo muške naslednike, što znači da neće biti ženskog predstavnika krune u Velikoj Britanije, najmanje do kraja vladavine princa Džordža.

Irving, autor knjige “Poslednja kraljica”, rekao je je kraljica Elizabeta II jedna od tri sjajne figure u istoriji koje su bile kraljice.

– Cela istorija kraljica u Engleskoj će se završiti sa aktuelnom. Elizabeta II je osoba koja je najviše vremena provela kao kraljica u istoriji Velike Britanije i najverovatnije će biti poslednja kraljica Engleske – rekao je on.

Irving veruje da bi sa krajem vladavine Elizabete II mogao da bude kraj monarhije, pošto mlađe generacije sve više preispituju ulogu kraljevske krune u njihovim životima.

Kraljica, koja ima počasnu vlast u 16 država, već je napravila planove kako će dogodine proslaviti 70. godišnjicu vladavine, koji se zove “platinumski jubilej”.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime