Elvis molio Niksona da bude tajni agent

0

 

Želeo dasvoje iskustvo sa narkoticima iskoristi da postane tajni agent: Elvis Prisli
 

Iako zvuči kao neverovatni zaplet za neko filmsko ostvarenje, ovo se zaista i dogodilo!

 

Sve se odigralo pred Božić 1970. godine. Elvis se spremao da sa porodicom provede praznike. Potrošio je navodno 100.000 dolara kupujući im poklone. U to vreme, za taj novac uspeo je da za svoje najbliže kupi čak 10 mercedesa i 32 pištolja!

 

Bio je u avionu i slučajno otkrio da sedi pored tadašnjeg guvernera Kalifornije.

 

Uspeo je da ga nagovori da u njegovo ime preda pismo Ričardu Niksonu, predesedniku Amerike. Iako pripit i pod uticajem droge, tražio je da ga postave za tajnog agenta FBI koji bi se bavio suzbijanjem zloupotrebe narkotika. Napisao je da iako niko ne veruje, on voli američki establišment i spreman je da učini sve da ga prime u FBI.

 

– Izvršio sam opširne analize vezane za narkotike i proučio sam sve komunističke tehnike za ispiranje mozga. U materiji sam i u središtu događanja i verujem da mogu dosta da doprinesem – piše u pismu koje je Elvis poslao Niksonu, a koje je tek nekoliko godina kasnije pronađeno.

 

On je napisao i kako bi voleo da upozna Niksona i da će odsesti u hotelu "Vašington" pod lažnim imenom Džon Berous.

 

Za neverovati, ali Nikson ga je primio u Beloj kući. Priču je tek kasnije otkrio "Vašington post", ali je Elvis već 1977. preminuo, ironično, zbog predoziranja.

 

Tokom susreta njih dvojica su pričali i o muzici, a Elvis je između ostalog rekao rekao da veruje da su Bitlsi antiamerički nastrojeni. Nikson ga je na kraju proglasio počasnim agentom FBI.

 

U filmu o ovom susretu, a koji će početi da se snima naredne godine, Niksona će igrati Kevin Spejsi, dok će Elvisa pokušati da dočara Majkl Šenon.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here