EPA-EFE/ENNIO LEANZA
Šeron Stoun

Slavna holivudska glumica Šeron Stoun nedavno je dobila nagradu za hrabrost na događaju “Ženskog fonda za istraživanje raka”, a njen govor na dodeli slomio je mnoge.

Šeron se pojavila na dodeli, a onda je otkrila detalje svoje borbe sa rakom.

– Te mamografije nisu zabavne. Otišla sam u bolnicu rekavši im: “Ako me otvorite i vidite da imam rak, molim vas, odstranite mi obe dojke”, jer ja nisam osoba koju definišu moje grudi. To možda zvuči smešno jer ste svi videli moje grudi – našalila se ona, pa dodala:

– Videli ste moje grudi nakon operacije, a niste ni znali to – ispričala je 65-godišnja Stoun, koja je bila na operaciji rekonstrukcije grudi 2001. nakon što su joj lekari uklonili benigne tumore.

Podsetimo, ona je u novembru prošle godine otkrila da joj je dijagnostikovan tumor.

– Upravo sam imala još jednu pogrešnu dijagnozu i pogrešnu operaciju. Ovaj put dupla epiduralna. Kako se bol pogoršavala, otišla sam po drugo mišljenje. Imam veliki fibroidni tumor koji mora da se izvadi.

Potom je ženama uputila snažnu poruku.

– Posebno damama: nemojte da se pretvarate da nije bitno, potražite drugo mišljenje. To može da vam spasi život. Do potpunog oporavka trebaće mi četiri do šest nedelja. Hvala svima na brizi. Sve je dobro.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here