Tanjug
Iz bazena u legendu: Oproštaj velikana srpskog vaterpola

Šestorica legendarnih vaterpolista Srbije, članova tima koji je u poslednjih 15 godina osvojio sve što može da se osvoji, uključujući dva uzastopna olimpijska zlata, oprostili su se od reprezentacije u remiju protiv Italije na turniru “Srbija 2022” – 9:9.

Pred punim tribinama na bazenu Milan Gale Muškatirović bilo je veoma emotivno, a legendarni šampioni Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović igrali su u poslednjoj četvrtini.

U igru su ušli kada je rezultat bio 8:8, Filipović je postigao gol za 9:8, potom su Italijani izjednačili i sudije su četiri minuta pre isteka vremena “odsvirale kraj”.

Kako i dolikuje sportistima koji su među najboljima u istoriji Srbije uz aplauze, ovacije i prigodne poklone od Vaterpola saveza otišli su u “reprezentativnu penziju”.

Podršku spektakularnom oproštaju “šestorice veličanstvenih” vaterpolista od reprezentacije pružila je i UNIQA osiguranje, dugogodišnji sponzor Vaterpolo saveza i zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije.

U prvom meču turnira Hrvatska je savladala Francusku 15:11.

Srbija u nedelju od 21 sat igra protiv Hrvatske, a dva sata ranije sastaju se Italija i Francuska.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here