EPA/James Ross
Novak Đoković

Londonski “Dejli mejl” izvršio je analizu (koja se neće dopasti našim navijačima) trenutnog stanja u vrhu svetskog tenisa u muškoj konkurenciji.

“Tužno je što je Đoković sa 36 godina prvi na svetu”, citira engleski list neimenovanog tenisera za koga kaže da mu se karijera protezala na kraj prošlog i početak novog milenijuma. Nije Britanac, nije aktivan, bio je u prvih 10, navodi novinar “Dejli mejla”.

Glavni motiv razgovora bila je kritika ostatka teniskog vrha koji je “toliko zaostao” za Đokovićem i Karlosom Alkarasom, navodeći da je to “tužno”. Ističe se da Novak sve ređe igra, i da je do sada u celoj sezoni odigrao samo šest turnira van grend slemova.

Potom novinar i njegov sagovornik analiziraju ko bi iz prvih deset, osim Alkarasa, mogao da ugrozi Novaka, uz tužan zaključak – verovatno niko.

Sledi podsećanje koliko je Đoković uspešan kada se treba prilagoditi igri protivnika. Protiv Danila Medvedeva je bilo 5:4 u međusobnim mečevima, sada je 10:5. Stefanos Cicipas je dobio dva od prva tri meča, a onda je usledio niz od deset poraza. Saša Zverev je imao 2:2, a sada Novak vodi sa 8:4.

Trojka Andrej Rubljov, Janik Siner i Tejlor Fric ima 15 poraza i jednu pobedu koju je Rus zabeležio prošle godine na Srbija openu. Jedino Kasper Rud nije uzet u razmatranje jer ne samo da nije dobio meč u pet susreta, nego ni set.

Samo Holger Rune iz “top tena” ima pozitivan međusobni skor – 2:1,  ali autor ističe da kada se zna u koliko slaboj formi je Danac, nema šansi da uskoro ponovi slične podvige. Isti skor ima i Nik Kirjos ali neće igrati do početka naredne sezone.

“Ostaje zagonetka da od svih aktivnih tenisera najbolji međusobni odnos sa Đokovićem ima Jirži Veseli, češki teniser koji nije ni u prvih 300 na svetu. Dva puta je slavio bez poraza”, dodaje britanski list.

I za kraj, traži se recept kako da Novak padne:

“Verovatno je potrebno postepeno pucanje njegove aure kako bi dominaciji došao kraj. Ili serija povreda nekoga ko se bliži srednjem dobu. A možda bi olimpijsko zlato, jedini uspeh koji izmiče Đokoviću tokom cele karijere, pomoglo da njegov nezasiti apetit izbledi”, zaključuje u tekstu novinar “Dejli mejla”.

4 COMMENTS

  1. Da, da strasna stvar sa Dzokerom. Zasto mu jednostavno ne zabranite da i dalje dolazi na takmicenja i svrsena stvar? Pa nemorate dalje da placete i trosite uzaludne suze.

  2. Nije tužno to, što je on prvi nego, što vi nemate nikog da mu parira!Da je pristao da igra za vas, sad bi bio svetsko čudo!

  3. Internet je smisljen kao blesimetar masa ali eto pruza priliku da se mi obracamo tamo nekom ko ovo nikada nece procitati…osecaj da saljemo neku poruku je jaci od fakta da ona nigde ne stize, ostaje ovde medju slicnim komentatima…kako se lako manipulise psihom masa?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here