Titula Novaka Đokovića na Australijan openu i dalje je tema u svetskim teniskim krugovima, a mnogi mediji u svojim analizama sada ističu da će srpski teniser biti najbolji svih vremena. 

Ono što privlači posebnu pažnju jeste pisanje britanskih medija koji ističu da je novak u šampionskom maniru osvojio prvi grend slem sezone.

– Novak Đoković je jednostavno prejak. Mnogi su očekivali da nedeljno finale sa Medvedevim bude epsko, žetoka bitka, ali je Srbin imao drugačije ideje. I sasvim je jasno da će nadmašiti Federera i Nadala pre nego okači reket o klin – komentar je u listu “Ekspres”.

List ističe da Novak nije lako došao do trijumfa.

– Đoković nije bio tako ubedljiv u svim fazama turnira. Ipak, najveći šampioni pobeđuju i kada nisu na vrhuncu svoje moći i igre. Sada je na 18 grend slemova. Imajući u vidu da je prvi osvojio 2008. u vreme kada su Federer i Nadal imali velikih bitaka pre toga, može se reći da je to veliko dostignuće. Đoković nije tako uglađen poput Federera, niti je tako snažan kao Nadal. Umesto toga, on je dobro podmazana mašina koja se retko kvari i ima dobro napajanje da završi posao – dodaje se dalje u tekstu.

Provejava i uverenje da će Novak, u konkurenciji Federera i Nadala, dobiti trku za najboljeg tenisera svih vremena.

– Do kraja karijere može da postane GOAT. Iako su Federer i Nadal ispred njega po broju grend slemova, to možda neće biti još tako dugo. Možda bude ispred njih već do kraja godine – zaključuju u “Ekspresu”.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime