Z. Mirković
Više od podrške: Vladika Andrej na čelu kolone

Eparhija austrijsko-Švajcarska SPC osudila je kao nečasno postupanje policijskih snaga u Crnoj Gori u slučaju hapšenja vladike Joanikija i sveštenika SPC, navodeći da je to pokušaj zastrašivanja vernika i nastavak političkog jednoumlja koje, tvrde, u Crnoj Gori traje od Drugog svetskog rata.

Eparhija, na čijem je čelu vladika Andrej, ukazuje da je vladika Joanikije priveden pod lažnim izgovorom borbe sa koronavirusom, iako su i on i njegovo sveštenstvo pokazali nedvosmisleno i puno razumevanje i poštovanje za mere zdravstvene zaštite od pandemije, a koje su na snazi ne samo u Crnoj Gori, već u celoj Evropi i civilizovanom svetu.

Eparhija je izrazila punu solidarnost sa uhapšenim vladikom i sveštenicima i sa vernim narodom u borbi za elementarna ljudska i građanska prava.

U saopštenju se navodi i da „umesto da sarađuju sa verskim zajednicama u opštem interesu, kao što to rade demokratske vlade u civilizovanom svetu, crnogorske vlasti podmuklo koriste krizu za promovisanje svojih interesa, što je neprihvatljivo u savremenom svetu“.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime