Eparhija se seli u Frankfurt?

0
Ikona na dar: Peter Feldman i Vladika Sergije

Gradonačelnika Feldmana su dočekali, Simon Turkić, starešina hrama protonamesnik, Aleksandra Đorđević, generalni konzul Republike Srbije u Frankfurtu, Branko Radovanović, konzul, Živorad Petrović, vicekonzul, i Dragoljub Pavlović, predsednik Crkvene opštine Frankfurt.

U susretu koji je trajao više od dva sata razgovarano je o više tema, između ostalog i o ideji da se sedište Eparhije srednjoevropske premesti iz Himelstira u Frankfurt na Majni.

– Kao episkop srednjoevropski želeo sam da upoznam gradonačelnika Frankfurta. Razmenili smo mišljenja i gospodin Feldman je istakao da je religija vrlo bitan aspekt u životu i u zajednici. Zaista sam počastvovan što je došao u naš hram i što je u razgovoru uputio poziv da sedište naše eparhije bude u Frankfurtu. U Frankfurtu živi dosta Srba i smatram da je vrlo bitno da imamo podršku vlasti u ovom gradu – rekao je episkop Sergije.

Srdačan razgovor: Feldman i predstavnici srpske zajednice

– Radujem se što je Srpska pravoslavna crkva pokazala interesovanje i želju da sedište eparhije prebaci u Frankfurt. Bila bi to za nas velika čast i sigurno bi uticalo na jačanje vere kod ljudi u našem gradu. Frankfurt je internacionalni centar koji pruža mogućnost i nadu za bolji život, pa bi i za nas i za naše sugrađane, hrišćansko pravoslavne vernike, bio veliki dobitak – rekao je Peter Feldman, gradonačelnik Frankfurta.
 

Poklon

Na kraju susreta episkop Sergije je gradonačelniku Feldmanu poklonio ikonu Svetog Nikole i knjigu "Srpska patrijaršija".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here