commons.wikimedia/aeroprints.com

Prvi direktan let iz Beograda ka Kairu uspostaviće se 15. maja, čime će se obnoviti prestanak saobraćaja ka Egiptu, koji je prekinut zbog globalne pandemije koronavirusa.

Na koktelu organizovanom povodom obnavljanja avionskih letova ka Egiptu, Boško Rupić, direktor komercijale i strategije Er Srbije, otkrio je u kojim će terminima nacionalna avio kompanija uspostaviti letove ka ovoj destinaciji.

– U pitanju je obnova u saobraćaju, koja je prekinuta početkom pandemije. U ponedeljak, 15. maja krećemo sa direktnim letovima za Kairo, tri puta nedeljno – ponedeljkom, sredom i petkom. Prema Egiptu tradicionalno letimo u čarter saobraćaju, tako će biti i ove godine. Imamo veliki broj letova za Hurgadu i Šarm el Šeik”, rekao je Rupuć za B92.net i dodao:

– Ove godine prvi put uspostavljamo čarter let prema letovalištu Almaza, koje se nalazi na Mediteranu. U pitanju je jedna veoma ekskluzivna i popularna destinacija, koja će saobraćati svake nedelje iz Beograda – kaže on.

Međutim, Rupić napominje da čarter letovi prema Egiptu neće saobraćati samo iz glavnog grada.

– Ono što moram da napomenem je da imamo i čarter letove za Hurgadu iz Niša. Tako da se ukupno letovi ka Egiptu obavljaju i iz Beograda i iz Niša, ka ukupno tri destinacije – ističe Rupić.

Kada je popunjenost letova za Egipat u pitanju, Boško Rupić kaže da je tražnja ispunila očekivanja.

– Prvi let je već dobro popunjen, tako da smo na dobrom putu da postignemo ono što smo zacrtali. Velika je tražnja iz Beograda ka Kairu, ali i obratno – zaključuje on.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here