commons.wikimedia/aeroprints.com

Er Srbija će od 9. decembra uspostaviti direktan avio-saobraćaj između Beograda i Tjenđina, četvrtog najvećeg grada u Narodnoj Republici Kini, saopšteno je iz nacionalne avio-kompanije.

Kako se objašnjava u saopštenju, usled trenutnih kovid-19 ograničenja, letovi između dva grada obavljaće se jednom nedeljno i to od Beograda do Tjenđina petkom, dok će se povratni letovi od najveće luke u severnom delu Kine do srpske prestonice obavljati nedeljom.

Na taj način, nacionalna avio-kompanija ponovo uspostavlja direktne letove do NR Kine posle 22 godine, odnosno od oktobra 2000. godine, kada je tadašnji JAT poslednji put leteo za Peking, podseća se u saopštenju.

Er Srbija će, kako se dodaje, biti jedina evropska avio-kompanija koja leti iz Tjenđina i jedna od samo nekoliko evropskih kompanija koje u ovom trenutku imaju direktne letove do NR Kine.

Letovi između Beograda i Tjenđina obavljaće se avionima erbas A330 iz dugolinijske flote Er Srbije, a prosečno trajanje leta je 10 časova od Beograda do Tjenđina i 12 časova od Tjenđina do Beograda.

Avio-karte za putovanja između Beograda i Tjenđina već su u prodaji i mogu se kupiti po ceni počev od 649 evra po smeru, odnosno počev od 1.086 evra za povratnu kartu u ekonomskoj klasi, sa uključenim svim pripadajućim taksama.

Er Srbija se nada i letovima ka Pekingu i Šangaju

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek rekao je da se ambicije nacionalne avio-kompanije u vezi sa letovima do Kine ovim ne završavaju.

– Nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti našu mrežu proširiti i drugim strateški važnim gradovima, poput Pekinga i Šangaja, Nastavićemo da pažljivo pratimo ograničenja u vezi sa kovidom-19 i spremno ćemo reagovati na nove mogućnosti, kada prestanu ograničenja,“ rekao je Marek.

On je dodao da „vreme koje će avioni Er Srbije provoditi u Tjenđinu između dva leta nije optimalno i rezultat je različitih kovid-19 ograničenja koja su još uvek na snazi.“

„Nastojaćemo da to poboljšamo u budućnosti, čim takva opcija postane dostupna“, istakao je generalni direktor Er Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here