Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

Odluka SAD da pošalje nosač aviona bliže regionu Bliskog istoka može dovesti do masakra, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

– Šta američki nosač aviona radi u Izraelu? Šta će da uradi? Srušiće Gazu udarom na okolna područja i početi da pravi ozbiljne masakre – rekao je Erdogan na zajedničkoj konferenciji sa austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom.

Kako prenosi Tajms of Izrael, on je ponovio da je Turska spremna da posreduje između Izraela i Hamasa, i dodao da će nastaviti sa svojim nastojanjima da se okonča rat.

Erdogan je takođe istakao da će o tom pitanju razgovarati i sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom i generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom.

On je ranije danas istakao da njegova zemlja radi na pripremama za slanje humanitarne pomoći u Pojas Gaze, i istakao da ”ne može biti mira u regionu bez nezavisne i suverene Palestine”.

Pozvao je Izrael da prestane sa bombardovanjem palestinskih teritorija i ”Palestinu da prestane da maltretira Izraelce u njihovim naseljima”.

2 COMMENTS

  1. Sultanu Erdoganu bi bilo bolje da in posalje pomoc svom narodu Koji ne zna kako prezivljava U jednoj hiperinflaciji!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here