EPA/STR
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da postoje snažni znakovi za privredni oporavak i izrazio uverenje da će Turska u drugoj polovini godine ostvariti “ogroman zamah u ekonomiji”.

– Stupamo u eru u kojoj će se još više osećati prisustvo Turske u pogledu globalne proizvodnje i lanaca snabdevanja – rekao je Erdogan na otvaranju brane u Karsu u subotu čemu je prisustvovao putem video-linka

On je rekao da su najveće prednosti Turske kvalitetan i dinamičan ljudski kapital, strateška lokacija i snažna infrastruktura, prenosi agencija Anadolija.

– Kao nikada ranije, blizu smo da Tursku uvedemo među deset najvećih ekonomija na svetu – kaže Erdogan.

Erdogan je rekao i da je brana u Karsu 585. brana koja je izgrađena u poslednjih 18 godina tokom vlasti njegove Stranke pravde i razvoja.

On je istakao je da je Turska od početka epidemije koronavirusa ostvarila značajan napredak i u pogledu stanja demokratije i ekonomije.

– Suočili smo se sa pandemijom tokom koje su čak i razvijene zemlje ostale bespomoćne. Mi nismo imali problema u pogledu zdravstvene infrastrukture, lanaca snadbevanja hranom i medicinskom opremom i efikasnim upravljanjem u pogledu javne sigurnosti – rekao je turski predsednik.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime