EPA-EFE
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan

Dan nakon što je izabran za predsednika Hrvatske, Zoran Milanović je novinarima rekao da je telefonom imao duži razgovor sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, a zagrebački nedeljnik “Nacional” piše da se taj razgovor odnosio na reviziju Dejtonskog mirovnog sporazuma, potpisanog pre 25 godina, i njegov uticaj na aktuelne događaje u BiH.

Iako u razgovoru novog hrvatskog predsednika Zorana Milanovića sa Erdoganom nije bilo previše vremena za detaljne razgovore o situaciji u Bosni i Hercegovini, predsednici su ipak uspeli barem načelno da se dogovore u kom smeru bi trebalo da ide saradnja Hrvatske i Turske u narednom periodu, piše ovaj hrvatski nedeljnik.

Izvori bliski štabu Zorana Milanovića “Nacionalu” otkrili su i da su se dvojica lidera složili da bi jedna od glavnih tačaka trebalo da bude i analiza funkcionisanja Dejtonskog sporazuma.

Milanović, koji je ranije bio premijer Hrvatske, na funkciji predsednika zameniće odlazeću Kolindu Grabar Kitarović, a dužnost će, kako se očekuje, preuzeti 18. februara, za kada je planirana njegova inauguracija.

2 COMMENTS

  1. Ревизија, како да не. По теми: Исељење Турака са Балкана.
    Доста бре са мукама овог народа!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here