EPA/STR
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je nakon pregovora sa ruskim liderom Vladimirom Putinom da Ankara nema nameru da zauzima tuđu teritoriju, već da je cilj vojne operacije da se ta zemlja očisti od terorista.

Turski predsenik je istakao da je očuvanje sirijskog teritorijalnog integriteta i suvereniteta nešto ka čemu Ankara teži, kao i da sve svoje vojne aktivnosti po pitanju likvidacije terorista veoma detaljno planira.

Međutim, kako je upozorio, ni Turska, a ni Rusija, neće dozvoliti da dođe do porasta separatističkog duha na severu Sirije.

Takođe je ukazao i na to da sve kurdske jedinice moraju do srede kompletno da napuste zonu koja se prostire u prečniku od 30 kilometara od granice sa Turskom.

– Sa Putinom sam razgovarao o svim dešavanjima vezanih za operaciju Izvor mira. Poštovanom Putinu sam detaljno objasnio šta je naš glavni zadatak, da je to likvidacija terorističke grupacije ID i Radničke partije Kurdistana koju Turska smatra terorističkom, ali i osiguranje bezbednog povratka sirijskih izbeglica – zaključio je.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime