EPA/Filip Singer
Redžep Tajip Erdogan

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu na kraju biti suđeno kao ratnom zločincu zbog izraelske ofanzive u Pojasu Gaze.

Rojters prenosi da je turski predsednik u govoru na sastanku komiteta Organizacije islamske saradnje (OIC) u Istanbulu rekao da je Gaza palestinska zemlja i da će uvek pripadati Palestincima, a izraelskog premijera je ponovo nazvao “kasapinom”.

– Kasapin Gaze, Netanjahu, priznao je pred kamerama da njegovi ekspanzionistički ciljevi nisu ograničeni samo na Ramalu i Gazu. Stoga, braniti Gazu i Palestinu danas znači istovremeno braniti Jerusalim, Meku, Medinu, Damask, Istanbul i druge islamske gradove – rekao je Erdogan, prenosi londonski Gardijan.

Prema njegovim rečima, Netanjahu mora da izađe na sud za ratne zločine, koje je Izrael navodno počinio u Gazi i istakao da bi trebalo da mu bude suđeno za ratne zločine kao bivšem predsedniku Srbije Slobodanu Miloševiću, preneo je AP.

– Netanjahu nije samo ratni zločinac, već će mu se definitivno suditi kao kasapinu Gaze, baš kao što je suđeno Miloševiću – rekao je Erdogan.

On je istakao da bi Netanjahu morao da bude optužen pred međunarodnim tribunalom da bi mu bilo suđeno za pomenute ratne zločine.

Erdogan je ponovo optužio pet stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da onemogućavaju pokušaje za okončanje nasilja.

– S jedne strane, postoji 121 država koja kaže da se bi trebalo da se zaustave rat i krvoprolića, ali s druge strane tri ili pet zemalja daju odrešene ruke za izraelske napade – kaže Erdogan.

5 COMMENTS

 1. Милошевић
  И сви остали Срби 🇷🇸☦️🇷🇸
  Су суђени под лажним политички мотивисаним суђењима ,
  Сви Срби су бранили своју државу , легитимно.
  ЗНАМО КАКО ЈЕ НАСТАЛА ДРЖАВА ИЗРАЕЛ …
  НИЈЕ СРБИЈА ЗА ПОРЕЂЕЊЕ
  САВ нато је БИО И ОСТАО ПРОТИВ СРБИЈЕ
  а сав нато је за израел
  ТО ЈЕ БИТНА РАЗЛИКА
  🇷🇺☦️☦️☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here