EPA
Redžep Tajip Erdogan

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je Turska spremna da preuzme odgovornost da spreči dalje krvoproliće i razaranja Pojasu Gaze.

“Turska je spremna da preuzme odgovornost za sprečavanje daljeg krvoprolića, razaranja i suza. Danas shvatamo da međunarodne organizacije odgovorne za obezbeđivanje globalnog mira i bezbednosti nemaju sposobnost za rešavanje problema”, rekao je Erdogan.

On je upozorio da nevini ljudi plaćaju za trajni mir, a ne, kako je naveo, “zapadnjaci koji dolivaju ulje na vatru”, prenosi agencija Anadolija.

“Više od 70 predstavnika medija je stradalo u Gazi. Gde je svet, gde su poznate svetske medijske organizacije? Zašto ne govore? Globalni medijski karteli pokušavaju da previde brutalnost u Gazi i legitimišu masakr novinara pod izgovorom borbe protiv Hamasa”, dodao je on.

Prema njegovim rečima, novinari u Gazi se ubijaju svaki dan, ali nijedna od institucija koje govore o slobodi štampe godinama, nisu se oglasile.

“Izrael, koji nije mogao da slomi odlučnost naroda Gaze da se odupre uprkos svom varvarstvu, takođe gubi propagandni rat u medijima”, rekao je Erdogan.

Istovremeno, on je čestitao turskim medijima, kao što su TRT, agencija Anadolija i drugi, na otvaranju vitalnog komunikacijskog koridora od Gaze do ostatka sveta preuzimanjem svih vrsta rizika.

“Kao što je (predsedniku Srbije Slobodanu) Miloševiću suđeno i osuđen je, verujem da će i (izraelskom premijeru Benjaminu) Netanijahuu i njegovim hajducima biti suđeno na isti način i da će na kraju biti osuđeni u sudu pravde u Hagu”, dodao je on.

Erdogan je zaključio, da ako međunarodna zajednice ne može da spreči okrutnost Izraela, niko se nigde u svetu neće osećati bezbedno.

4 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here