EPA-EFE
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan

“Ako Rusija ne ispuni obećanja postignuta u okviru sporazuma u Moskvi, Ankara će ponovo pokrenuti vojne operacije u sirijskom Idlibu”, zapretio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, prenosi televizija “NTV”.

– Ako obećanja data u okviru pregovora u Moskvi ne budu održana, zadržavamo pravo da samostalno i sopstvenim snagama očistimo ove teritorije – izjavio je Erdogan.

Podsetimo, sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i turskog predsednika Erdogana koji je održan 5. marta u Moskvi je završen posle šest sati razgovora.

Dvojica lidera su usaglasila zajednički dokument o normalizaciji situacije u Idlibu, a Putin je zahvalio Erdoganu što je došao u Moskvu i ocenio da su razgovori završeni s pozitivnim ishodom.

4 COMMENTS

  1. Ako Rusi ne ispune obecanja, sledi ono sto ste i zasluzili; samo i dalje cackajte mecku! A vasi nalogodavci ce protestovati i pretiti. Moguce je da se vise ne mozete ni povuci. Osudjeni ste da kosti ostavite u Siriji. Mozda u buducem Kurdistanu.

  2. Турска задржава право да “самостално и сопственим снагама очисти ове територије”. Од кога? Турска је, према споразуму из Астане и имала обавезу да очисти ту територију од терориста, односно да их јасно раздвоји од цивилног становништва. Пошто им није пало на памет да то ураде (чак напротив), регуларне снаге суверене државе, чланице УН, на чијој територији бораве турске снаге, кренуле су да то ураде. Ердогану је најпаметније да се на време повуче, јер како је кренуло све више личе на “змаја од папира”, а кад то спознају и Курди ето биће му касно.

  3. Prazna priča Erdogana, služi za zadovoljenje svog nezadovoljnog naroda, on je veći Rus i od samog Putina dao im teritoriju, žrtvovao vlastite vojnike i sad kao nešto preti,

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here