Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ponovo je zatražio da se snage sirijske vlade na severozapadu te zemlje povuku do linija koje je odredila Turska, upozorivši da su gubici koje su sirijske snage pretrpele u napadima Turske i pobunjenika “samo početak”.

– Ako se ne povuku do granica koje je odredila Turska što je pre moguće, neće im glava ostati na ramenima – rekao je on u govoru u Ankari.

Govoreći o turskoj operaciji u Idlibu, koja je počela 27. februara, upozorio je da će vojska sirijskog predsjednika Bašara al Asada pretrpjeti teške gubitke.

– Pokrenuli smo operaciju nakon što su 34 naša vojnika ubijena u Idlibu. Nećemo ostaviti bez odgovora nijednu kap krvi naših mučenika koja je tamo prolivena. Već smo naneli najveću ikada štetu režimu i ove žrtve su za njega samo početak – naveo je Erdogan.

Naglasio je da ni Rusija, ni Iran nisu mete Turske u Siriji.

– Turska ne cilja ni na Rusiju, ni na Iran u Siriji. Mi samo uništavamo elemente Asadovog režima – istakao je Erdogan.

Dodao je da očekuje da druge zemlje pokažu poštovanje prema stavu Ankare, navodeći da je učešće u borbenim situacijama u Siriji bila volja naroda, a ne lični izbor rukovodstva te zemlje.

Erdogan je rekao da Turska nema pretenzije prema sirijskoj teritoriji, niti planove da tamo napravi uporište.

1 COMMENT

  1. Nece im glava ostati na ramenima. Mozda se i pije krv iz lobanje. E sad vidimo ko su potomci cara Lazara iz turskoga filma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here