EPA/Vladimir Smirnov
Redžep Tajip Erdogan

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan veruje da će ukrajinska kriza dugo trajati, istakavši da sarađuje sa Rusijom i da joj veruje ništa manje nego Zapadu.

– Nemam razloga da im ne verujem (Rusiji). Koliko je Zapad pouzdan, toliko je i Rusija pouzdana. Poslednjih 50 godina smo stajali na pragu Evropske unije i u ovom trenutku verujem Rusiji ništa manje nego Zapadu – rekao je Erdogan u intervjuu “PBS”-u.

– Polovina uvoza prirodnog gasa dolazi iz Rusije, što znači našu solidarnost. Zajedničkim koracima idemo napred, sarađujemo i u odbrambenoj industriji. Sve to možemo zajedno sa Rusijom – dodao je predsednik.

Prema njegovim rečima, Ankara i zemlje-članice EU imaju različite stavove o Ruskoj Federaciji.

– Rusija je jedan od mojih najbližih suseda. Imamo i zajedničku istoriju – rekao je Erdogan.

On smatra da će sukob u Ukrajini “dugo trajati”. Ipak, Turska se nada da će se to “završiti što je pre moguće”, rekao je predsednik. Erdogan je naglasio da Moskva “zaista želi da sve što pre završi konflikt”.

4 COMMENTS

  1. Vi i niste za Europe, to se može vidjeti po cijelom zapadu gdje ste se naselili. Jednostabn niste dovoljno civilizirani. Isto vrijedi i za Srbe.

    • Kaze krosan koji tek nije civilizovan! Mi necemo radi takvih kao sto si ti u tu vasu lijepu raspalu uniju. Dabogda nikad iz nje ne izasli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here