EPA-EFE
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan

“Turske snage bezbednosti uhapsile su ženu lidera Islamske države Abu Bakra al Bagdadija”, saopštio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

– Al Bagdadi je izvršio samoubistvo u tunelu. Uhvatili smo njegovu ženu u Siriji, ali nismo od toga pravili pompu. Prvi put ovo objavljujem. Uhvatili smo i njegovu sestru i njenog supruga – rekao je Erdogan.

Ranije je šef uprave za vezu administracije predsednika Turske Fahretin Altun potvrdio pritvaranje sestre Bagdadija tokom turske protivterorističke operacije u Siriji.

Predsednik SAD Donald Tramp je 27. oktobra objavio vest o likvidaciji Bagdadija. Prema njegovim rečima, tokom operacije američke vojske terorista je razneo samoubilački pojas, ali su uspeli da ga „brzo i tačno identifikuju“.

Kasnije je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov saopštio da Rusija nema pouzdane informacije da je američka vojska sprovela operaciju još jednog uništavanja Bagdadija. Islamistički portal „Amak“ saopštio je da je ID potvrdila likvidaciju svog vođe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here