Jedan od vodećih sportskih kardiologa u Engleskoj Sandžaj Šarma rekao je da su velike šanse da Kristijan Eriksen u budućnosti nikad više ne zaigra fudbal.

Danac je tokom meča sa Finskom na Evropskom prvenstvu imao navodi srčani zastoj i zbog toga je kolabirao na terenu i zahvaljujući pravovremenoj reakciji saigrača i lekarske ekipe izbegnut je najgori scenario.

Profesor sportske kardiologije na Univerzitetu, pomenuti Šarma, svojevremeno je radio baš sa Eriksenom dok je ovaj igrao za Totenhem i veruje da se u međuvremenu desio neki propust i da je sada najveće pitanje šta se desilo i zašto.

– Ovaj momak je imao normalne testove sve do 2019. i sada kako objašnjavamo srčani zastoj? Sve nas je to uzdrmalo. Dobra vest je da je i dalje živ, loša vest je da ide ka kraju karijere. Da li će igrati još fudbal profesionalno? Ne mogu da kažem. U Engleskoj ne bi mogao da igra. Veoma smo striktni oko tog – rekao je Šarma.

On je daodao da uzrok srčanog zastoja kod Eriksena mogao da bude neko nedefinisano zdravstveno stanje ili visoka temperatura, ali da je dobar znak da je on budan u bolnici.

– Činjenica da je stabilan i budan je odlična. Ne znam da li će igrati fudbal ikada više. Da ne kažem ovo previše otvoreno, on je umro danas. Iako na nekoliko minuta, ali umro je i da li će mu lekari dozvoliti da umre ponovo? Odgovor je ne – jasan je Šarma.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime