“Etihad 100, Srbija 42 miliona dolara”

0

Mnogo dobro smo prošli: Aleksandar Vučić
 

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, Vučić je rekao da Srbija taj novac treba da obezbedi u 2014, 2015. i 2016. godini a da do sada još ništa nije uplaćeno, i dodao da se Srbija obavezala i da sanira dugove, od kojih je 80 odsto prema samoj državi.

 

"Nikada niko nije mogao ni da sanja da će da prođe ovako dobro i na ovakav način", rekao je Vučić i naveo da su druge države mnogo više ulagale u svoje nacionalne kompanije prilikom preuzimanja. Vučić je rekao da nije bilo predviđeno da ti ugovori budu objavljeni, ali da je on to uradio, ne zbog interesnih grupa, već zbog građana Srbije koji su počeli da sumnjaju da se tu nešto krije zbog "medijske gungule".

 

On je ocenio da će Er Srbija da završi 2014. godinu s profitom od milion evra i podsetio da je zamenjena flota letelica, smanjena prosečna starost aviona i zaposlenih, povećan broj destinacija, unapređen kvalitet keteringa i poboljšana kadrovska struktura zaposlenih u administraciji.

 

Premijer je, takođe, predstavio i ugovore vezane za poljoprivredna preduzeća Bačka – Sivac, Jadran, Agrobačka i Mladi borac kako bi pokazao da je ugovor koji je sklopila aktuelna Vlada s investitorima iz UAE znatno povoljniji nego raniji ugovor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here